Bağcılar Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara unutamayacakları bir gün hediye etti. Belediye, ilçe genelinde eğitim gören 82 bin öğrenciye hediye ettiği “Başkanla Nostaljik Gezi” dergisinin seri numaralarından noter huzurunda belirlediği 20 öğrenciye ve Bulgaristan’dan gelen 3 çocuk olmak üzere toplam 23 çocuğa helikopterle İstanbul turu attırdı.

bagcilarİlk kez İstanbul’u kuş bakışı görecek olan çocukların heyecanına Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de ortak oldu.

BABUŞCU: “BU GİRİŞİMLER BARIŞ DUYGUSUNU ÇOK DAHA KALICI HALE GETİRİYOR”

Çocuklarla birlikte havadan İstanbul turu atan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “23 Nisan çocuklarımızın bayramı, aynı zamanda geleceğimizin bayramı. Belediyemizin çocuklarımıza böyle bir sürpriz hazırlaması gerçekten muhteşemdi. Özellikle çözüm sürecinin heyecanımızı, umudumuzu arttırarak sürdüğü bir dönemde bu ilişkiler heyecanımızı ve barış duygusunu çok daha kalıcı hale getirecek girişimlerdir. Böyle muhteşem bir projeye öncülük ettikleri için Belediye Başkanımıza ve teşkilatımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan hediyesi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrencilik yıllarında okuduğu bir şiiri paylaşarak, “40 yıl önce ben bunu okumuştum. Bağcılar, çocukluk, gençlik yıllarımızı yaşadığımız bir yer. Bunları hayal edebilmek asla mümkün değildi. Çünkü biz mum ışığında okuyorduk. Şimdi çok farklı duygular yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Çağırıcı, çocukların kura sonucu belirlendiğini ifade ederek,

“Şehrin gelişimiyle beraber sosyal ve kültürel dönüşümünü de yaşıyoruz. Bağcılar’da kitap okuma alışkanlığını kazandırma, ilçemizi tanıma adına bir kitap bastırdık. 82 bin ilköğretim çocuğumuz bu kitabı okudu. Üzerindeki numaralarla da kura çekerek 23 Nisan’da 23 çocuğumuzla İstanbul turu atıyoruz. Bu duygu yaşanır, anlatılmaz” şeklinde konuştu.

Sırayla helikoptere binen çocuklar İstanbul’un güzelliklerini yukarıdan görecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi.12 yaşındaki Ömer Osman Çevik, “Çok güzel bir gün. Dünyamızın çocuk günü. İlk defa bineceğim. Tarihi yerlerin yukarıdan nasıl göründüğünü merak ediyorum. Korku yok” derken,

Reklamlar