Başbakanlık Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Başbakan Boyko Borisov, Çek sermayeli ÇEZ’in Bulgaristan’daki şirketini İnercom Bulgaria Şirketi’ne satışının denetlenmesi talimatı verdi.

Borisov, ÇEZ Elektrik Dağıtım Şirketi ile İnercom Bulgaria Şirketi arasındaki satış anlaşmasın Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) ve Milli Gelirler Dairesi (NAP) tarafından denetlenmesi emrini verdi.

Borisov’un ayrıca satış anlaşmasına ilişkim tüm usul ve esaslara uyulup uyulmadığı yönünde yapılan araştırma faaliyetine Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu ve Mali Denetimi Komisyonu’nun da iştirak etmesi talimatı verdiği anlaşıldı.

Borisov, konuyla ilgili NAP ve Mali Denetim Komisyonu yönetimleriyle görüşme yaptı. Yetkililer, kamuoyuna açıklandığı Perşembe gününden beri anlaşmayı izlediklerini ve derhal kontrol edecekleri güvencesini verdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun, bir özel şirket anlaşmasına müdahale etme yetkisine sahip olmadığı, ancak enerji güvenliğinin garanti altına alınması için satış anlaşmasına ilişkim tüm usul ve esaslara uyulup uyulmadığını kontrol etme yetkisini kullanacağı kaydedildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar