Filibe Muavin Konsolos Murat Muhaciroğlu’nun da katıldığı bir törenle Çernooçene (Yeni Pazar) Belediye Başkanı Aydın Osman ile Konya İli’nin Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay adına Yardımcısı Ayhan Gürbüzer resmi olarak kardeş olup iki belediye arasında işbirliği yapılmasına ilişkin ortak protokol imzaladılar. selcuklu-cernoocene-kardes-belediye
Törenle ikili işbirliği anlaşması imzalanmadan önce heyet sıcak bir şekilde karşılandı.

Bununla iki taraf iki ilçeden belediyelerin, iş dünyasının ve vatandaşların kardeş ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayıp kültür, sanat, eğitim, bilim, sosyal etkinlik, toplumsal sorunlar, turizm ve başka alanlarda işbirliği yapılmasına olanak sağlanıyor.

Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman konuklara anlaşmanın uzun süreli işbirliğin sabitleşip gelişimi için bir başlangıç olduğunu ifade etti. Sayın Osman, “Anlaşma metni iki tarafın razılığı ve çıkarına ileride de genişletip güncellenmeye açıktır” diye vurguladı.

Resmi törenden sonra iki taraf ilçelerini ve insanlarını tanıtan birbirine sembolik hediyeler sundu.

Selçuklu, Konya İlinin en büyük ilçesidir, 520 000 kişilik nüfusa sahiptir.

Çernooçene’den sonra Selçuklu heyeti Filibe Muavin Konsolos Murat Muhaciroğlu, Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman ve Yerel Meclis Başkanı Bedriye Gaziömer’in eşliğinde Kırcaali Bölge Müftülüğü’nü ziyaret etti.

Müftülükte konukları Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve Müftü Vekili Erhan Receb karşıladılar. Bölge Müftüsü konuklara Kırcaali Müslümanları ve yaşamları hakkında bilgi sundu. Ayrıca Konya’da ilahiyat okuduğunu ve şehirle ilgili güzel hatıraları olduğunu ifade eden Müftü, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Daha sonra karşılıklı hediyeler sunuldu.

 

İsmet İsmail – Kırcaali Haber

Reklamlar