BG-SAM

Bulgaristan’da 5 Ekim’de parlamento seçimi var. Bu seçimler hepimizi direk ilgilendiriyor. Çünkü demokrasilerde gelecek sandıkta mayalanır.

Politik durum:“Sana ne! Oyumu kime istersem ona veririm!” seviyesindedir. Etnik hedefler bilinçlenmeye henüz tırmanamadı.

Bulgaristan seçimlerinde Vladimir İliç Lenin tarafından uygulanan bir fıkra tatbik ediliyor. İzninizle anlatıyorum:

“Lenin ölüm yatağında! Eşi Krupskaya baş ucunda! Ekim 1917 Devriminin önderi gidip gelmeye başlayınca, eşi öteki proleter önderlere telefonda haber verir.

Stalin, Trotski, Buharin, Djerjinski ve diğerleri Moskova dışında bir devlet evinde vodka içiyorlarmış. Stalin:

–          Gidip görelim demiş. Gitmişler.

–          Eğe, geçmiş olsun. Biz, votka içmekten baş kaldırıp, senin şu kitleleri nasıl

Yönettiğini bir türlü öğrenemedik, bize bu işi anlat da öyle git, gideceksen, demiş.

Lenin anlatmış:

–          Ben proletarya kitlesini aç kedi sürüsü gibi görürüm, diyerek başlamış ve devam

etmiş: Bu kediler bir büyük kapalı sahaya toplanmış ve miyav miyav aç olduklarını anlatır.

–          Devrim, benim 2 yıllık NEK planım, 5 yıllık devlet kalkınma planım Çengele

asılmış bir hayvan gövdesidir. İleri çekilip kedilerin ulaşabileceği yüksekliğe alırken, “Buyurun hepsi sizindir, yiyin, yaşatın!” dedim.“İktidar sizindir, yöneten benim, siz çalışın!

Lenin’in kitleleri yönetme teorisi, dehalığının temelindedir. Büyük önder gözlerini kapayıp ve bu dünyadan göç etse de halkı sürükleme buluşu canlıdır ve seçimden seçime bizde de uygulanıyor.  Ne yazık ki, kitleleri aldatarak kullanma yöntemi sanki bizde her defasında daha iyi sonuç veriyor.

 

Seçimlere 39 gün var. Bizdeki etnik azınlıkların psikolojisi çok farklı! Evleri olmayan seçmen Çingenelerin eli açık, her gün istiyorlar. HÖH – DPS zengini Delyan Peevski de Pazarcık ve Plovdiv’e açmış sergiyi, “ye köfteyi, iç birayı, ver oyunu” propagandası yapıyor. Plovdiv’in “Stoliponovo” mahallesinde Peevski’yi tanıyan yok. Halk bir şey beklemiyor. Önemli olan sofrada köfte olması!

GERB partisi başkanı Boyko Borisov’un gözü uzakta. Cebel köylerine futbol sahası yaptırıyor, cami onarımına para veriyor, yollara asfalt döşeniyor.  Konuşmalarında bol keseden dağıtıyor. !Türklere 10 bakan yardımcılığı vermeye hazırım!” gibi.

Eh, ne de olsa Lenin’in gönlü daha büyüktü. “Bütün iktidar sizin! Derken hiç çekinmiyordu.

Değişen bir şey yok. Bu bol keseden dağıtılan köfte, bira ve vaatleri BSP sosyalistleri yapsa neyse, onlarda bu işler adettendir derdim, fakat onlar aralarında didişmekten bu seçimleri de gözden kaçıracak gibi. Borisov HÖH partisini ikinci parti olarak görüyor ki, kesenin ağzını açtı. Şu Bulgaristan’da Türkler olmadan hiçbir iş olmaz deyen, ben değil, sizsiniz aziz seçmen kardeşlerim. Fırsat fırsattır. Kapımıza geldiler. Gösterin kimliğinizi!

Reklamlar