Bulgaristan’da son günlerde özellikle ülkedeki sığınmacılara karşı yükselişe geçen yabancı düşmanlığından rahatsız olan vatandaşlar eyleme hazırlanıyor.mum
Gazeteci ve blog yazarı 30 kişi tarafından başlatılan “İnsanlık İçin Mum” adlı eylem kapsamında, sosyal iletişim ağları üzerinden bu akşam saat 20: 30’da Sofya’daki Sveta Nedelya Meydanı’nda toplanacaklarını duyuran grup üyeleri, vatandaşlara meydanda toplanmaları, insanlık ve zorda olanlara yardım adına bir mum yakmaları için çağrıda bulunuyor.
Yabancı düşmanlığına karşı eylem hazırlığı yapan grup, vatandaşlara seslenerek Sveta Nedelya Meydanı’na gelemeseler bile evlerinde pencerelerine birer mum koyarak nefret söylemlerine karşı geldiklerini gösterebileceklerini duyurdu.
Sosyal iletişim ağılarında „İnsanlık İçin Mum’ profilleri oluşturan yabancı düşmanlığını kınayanlar, „Bulgaristan’da bazı insanlar bugünlerde nefretin ateşini yakmak için çaba harcadı. Başaramayacaklar. Daha göçlü başka bir ateşin, insanlık ve yaralama duygusu değil, yardım etme arzusu ateşinin de olduğunu gösterelim” şeklinde mesaj yayınladı.
 „İnsanlık İçin Mum’ girişimini organize edenler, Sveta Nedelya Meydanı’nı seçmelerinin nedeni olarak ise cami, kilise ve sinegogun bu meydanda yanyana bulunmasını gösterdi.
AA
Reklamlar