Meme kanseri Bilindiği üzere kadınların korkulu kabusu,en önemliside affetmeyen bir kabus,geç kalınmış teşhis ve tanılar yüzünden yılda binlerce kadın ölüyor ve ya memesi alınıyor ve hayata küsüyor.. Aşağıda izleyeceğiniz videoyu ve makalenin içeriğini dikkatli okumanızı rica ediyoruz.. Bu haber teknolojiyle genel olarak daha az ilgilenen bayanlarla ilgili.

Ancak teknoloji dünyası da sadece erkeklere özel değil. Ki bu haber gerçekten çok önemli, çünkü çağımızın en büyük hastalığı olan kanser ve bir çeşidiyle alakalı; meme kanseri.

Meme kanseri ile ilgili yapılan araştırmalar hiç de iç açıcı değil… Yılda 1 milyon yeni meme kanseri vakasına rastlanıyor ve her yıl meme kanserinden 400 bin kadın hayatını kaybediyor. İşin en kötü tarafı ise, meme kanserine yakalanma riski. Bu risk kadınlar arasında yüzde 12 seviyelerinde ki bu her 8 kadından birinde meme kanseri var demek. Meme kanserini yenmenin en önemli yolu da erken teşhis. İşte bu konuda yeni bir icat belki de bütün oranların seyrini değiştirebilir.

Bu konuda yeni bir sutyen geliştiren First Warning Systems firması, kanser riskini önceden yüzde 90 oranında tespit ediyor. Sutyen içine yerleştirilen 16 sensör sayesinde göğüsteki ısı değişimlerini “thermograms” teknolojisiyle ölçen sistem sayesinde, 12 saatte o kişinin kanser riski taşıyıp taşımadığı tespit ediliyor. Özellikle spor aksesuarı olarak da üretilmesi planlanan ve özellikle şu sıralar tıp dünyasında çokça konuşulan bu yeni sutyenin çok yakında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

 

Reklamlar