Her yıl Muharrem Ayı’nın 10. Günü geldiğinde, Hz. Hüseyin’in ve pek çoğu ehl-i beytten Kerbelâ şehitlerinin acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Kerbelâ’nın acısı bizlere zulüm, haksızlık ve adaletsizlik karşısında ayakta, bir ve birlikte durmanın önemini, beraberliğin eşsiz değerini yeniden anımsatıyor.
Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre’nin bir şiirinde Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i “Arş’ın İki Gölgesi” olarak anması, topraklarımızda kök salmış ehl-i beyt sevgisinin önemli işaretlerindendir.
Kederde, tasada, hüzünde ortaklık ve paylaşma, duyulan acıyı azaltır. Dayanışma ve paylaşılma bir nebze olsun azaltabildiğimiz acı, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi, geniş ailemizi güçlendirir.
Bu hislerle, hüzün, keder ve acıların bir daha yaşanmamasını diliyor, Türkiye’nin ülkesinde, bölgesinde ve dünyada barışın, kardeşliğin ve huzurun tesisine yönelik çabalarını yorulmadan sürdüreceğini Bulgaristan’da yaşayan siz çok değerli vatandaşlarımız ve soydaşlarımızla bu vesileyle paylaşmayı borç biliyorum.

Süleyman Gökçe
T.C. Sofya Büyükelçisi

Reklamlar