Türkiye Cumhuriyeti’nin Sofya Büyükelçisi Sayın Hasan Ulusoy ve ekibi, meydanı dolduranlar tarafından alkışlarla karşılandı. Yeni Sofya Büyükelçimiz, kısa zamanda Bulgaristan’daki Türk Toplumu tarafından çok sevildi ve kabul gördü. Sayın Hasan Ulusoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman, Bulgaristan’ın güzide vatandaşları olan soydaşlarımızın yanında olduğunu belirtti.

Pomoriye kasabasına bağlı, Osmanköy’de ( Dıbnik) coşkulu ve neşeli, adeta bayram havasında geçen, unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Burgaz Konsolosluğu, bütün köy halkını toplu halde iftara davet etmişti ve daha iftar saati gelmeden Osmanköylüler meydanı doldurmuştu, küçüğü ve büyüğü, sıra sıra dizili masalardaki yerlerini almışlardı.

Gecenin asıl sürpriz konuğu ise başkenten geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sofya Büyükelçisi Sayın Hasan Ulusoy ve ekibi, meydanı dolduranlar tarafında alkışlarla karşılandı.  Sofya Büyükelçimiz, kısa zamanda Bulgaristan’daki Türk Toplumu tarafından çok sevildi ve kabul gördü, çünkü artık halkımızla bütünleşmiş sayılır ve onun bütün dertlerini, kendine dert edinmiş durumda ve çözüm yolları arayışı içine girmiş. Geçenlerde, küçük Nikopol kasabasında yaşayan Türklerin iftarına katıldıktan sonra, bu sefer ise Osmanköylülere büyük bir sevinç yaşatıyordu.

İftar öncesi yaptığı kısa konuşmasında, Sayın Hasan Ulusoy, köy halkını selamladı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman, Bulgaristan’ın güzide vatandaşları olan soydaşlarımızın yanında olduğunu belirtti. Ayrıca köy halkına, çocuklarını ve gençlerini okutmalarını tavsiye etti. Büyükelçi ve ekibindeki görevli diplomatlar iftarını, halkın arasına dağılarak, hep beraber açtılar ve dostane bir şekilde sohbet ettiler.

Reklamlar