Eğridere(Ardino) Belediye Başkanı Resmi Murat dün makamında Hristo Botev İlkokulu’nun kardeş Bursa Şahin Yılmaz İlkokulu’ndan öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan bir heyeti karşıladı.

bursa-sahin-yilmaz-ilkokul-ardinodaTürkiyeli konukların Eğridere(Ardino) ziyaretinin sebebi 24 Mayıs Bulgaristan Eğitim Kültür ve Slav Alfabesi Günü münasebetiyle yapılan kutlama törenine katılmalarıydı. Heyetin başında Eğridere(Ardino) doğumlu Bursa’daki en başarılı iş adamlarından biri olan Aydın Yılmaz’ın eşi Sebile Yılmaz bulunuyordu.

Sayın Sebile Yılmaz, “Bulgaristan’a ilk defa geliyoruz. Sofya, Pleven, Plovdiv gibi şehirlerde mevcut tarihi ve kültürel yerleri, anıtları ve müzeleri ziyaret ettik. Tarihi Şipka Tepesi’ne çıktık. Ardino ise çok güzel, sakin ve huzur veren bir kasaba. İnsanlar çok misafirperver. Herhalde burada yaşamak çok güzel olmalı” dedi. Sayın Yılmaz, Başkan Resmi Murat’a iki kardeş okul arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu. Sebile Yılmaz, “Bu dostluğun ileride de devam etmesini umuyoruz” diye ifade etti.

Kendi tarafından Resmi Murat da arzularının iki okul arasındaki bu temasların daha uzun yıllar başarılı bir şekilde sürdürülmesi olduğunu söyledi. Resmi Murat, “Sizlerin de bu temasları devam ettirmek istediğinizi görüyorum. Önemli olan çocuklar ve farklı etnik mensubiyet ve kültüre sahip öğretmenler arasında köprülerin kurulmasıdır. Kültür, tüm millet, milliyet ve etnik azınlıkların ortak dilini oluşturuyor” diye kaydetti. Başkan, öğrenci sayısı yetersiz olduğu için Hristo Botev İlkokulu’nun Vasil Levski Lisesi ile birleştirileceğini bildirdi.

Hristo Botev İlkokulu ile Şahin Yılmaz İlkokulu arasındaki dostluk 2003 yılında başladı. Türk okulu Aydın Yılmaz’ın mali desteğiyle inşa edilmiş. Şu anda bu okulda 1-4.sınıfta 950’den fazla öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

 

Güner Şükrü – KH

Reklamlar