sekizinci yıl Kırcaali ile kardeş Bursa Osmangazi belediyesi tarafından sağlanan iftar yemeğine 600’den fazla kişi katıldı.

Organizasyon sayesinde Müslüman Türklerin yanı sıra, bölgeden değişik dinlere mensup vatandaşlar aynı sofrada buluştu, hoşgörü rüzgarı esti.

İftarda, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, HÖH Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmet, Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, Kırcaali Belediye Meclis Başkanı Raif Mustafa, HÖH Kırcaali İlçe Başkanı Muharrem Muharrem, HÖH Kirkovo İlçe Başkanı Ercan Fırıncı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ahmet ve Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet resmi konuk olarak hazır bulundular.

İftardan önce Merkez Camii imamı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, mevlit okunarak dua edildi.

İftar yemeğinden dolayı Osmangazi ve Kırcaali belediyelerine teşekkür eden Kırcaali Müftüsü, Ramazan’a ulaştıran Allah’a hamd ederek, oruçların kabul edilmesini ve oruçluların Cennet’e girmesini nasip etmelerini niyaz etti. Beyhan Mehmet, “Yüce Allah’ın bize göndermiş olduğu en kutlu misafir, Ramazan ayıdır. Sayılı günler sonrasında hüzün duyacağız. Ama bu günlerde saadetle iftar sevincini paylaşıyoruz. Sofralarımızda etnik ve dini özelikleri farklı olan nice insanlar var ve bu sofrayı paylaşıyoruz. Şüphesiz ki, Ramazan bizi daha duyarlı hale getiriyor, fakir fukaranın halini anlamaya sağlıyor ve bundan dolayı da infak duygusunu bizde geliştiriyor. Rabbim, bizi toplumda daha saygın hale getirsin. Oruç sayesinde adeta arınıyoruz. Rabbim, ibadet ve taatimizi kabul eylesin” diye belirtti.

HÖH Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmet, herkesi selamlayarak, iftar yemeğinin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Milletvekili Ahmet, “Bu akşam bu sevinci bizlerle paylaştığınız için biz bahtiyarız. Bu ay bereket ayı, rahmet ayı, mağfiret ayı, birlik ayı, dirlik ayı. Bu ay Müslümanların bir araya gelip bütün konularda görüş alış verişinde paylaşımda bulunabilecekleri bir ay. Olmayanların, fakirlerin, muhtaç olanların haline varacakları bir ay. Tüm bereketleri içerisinde barındıran bu ay, bize bu yıl coşkuyla geldi. Kırcaali’nin her bölgesinde, değişik yörelerinde iftarlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bursa Osmangazi ve Kırcaali belediyesi bu akşamki iftar geleneğini artık sekiz yıldır sürdürmekteler. Temennimiz bunun daha ileri noktalara taşınması ve daha güzel boyutlara ulaşılmasıdır. Bizim pozisyonumuzda olmayan dünyada nice Müslümanlar var. Zulme uğrayan, hakkını, hukukunu alamayan, özgürlüğünden mahrum olan, oruçlarını tutamayan, Allah onlara ve tüm İslam alemine yardım etsin. Bu uğranılan zulme ve çekilen eziyete son versin. Bu şekilde biz daha güzel bir toplum inşa etme yolunda güzel adımlar atacağız. Gelecek nesillere daha güzel Ramazan ayları bırakmamızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, kendi adına ve Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın adına herkesi selamladı. İki kardeş belediyenin ortak girişimi sayesinde bu iftar yemeğinin artık gelenekselleştiğini belirten Selimoğlu, “Ramazan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Dolayısıyla biz iki kardeş belediye olarak geleneksel hale gelen bu iftarda sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz ve gelecekte de bu şekilde devam edeceği ümidindeyiz. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye ifade etti.

Reklamlar