Bursa Osmangazi’de hizmet veren, Bulgaristan Konsolosu Sayın Birsen Karabacakova’ya başarılar dileriz. Başarı dilemek erdemlik olduğu gibi, görev yapan Konsolos, başarı hanesi yücelebilmesi için, sorunları çözmekten geçtiğini hatırlatmakta fayda var. yazarBursa Osmangazi’de, Bulgaristan Konsolosluğu açıldığı tarihten bu güne kadar, soydaşların var olan sorunlarını, temenni ederiz ki aşılır. Elbette yanıt almak gerekirse, Konsolosluğa ait olan Telefonlar acaba ne işe yarar? Telefonun haricinde randevu almak neredeyse imkânsız Randevunuz yoksa resmi işlemleriniz olmuyor demektir. Soru sormak, bilgi almak için, sayıları üç beş kişi ve ya komisyoncuyu geçmeyen şahıslara, keselenmek mi gerekiyor!

  • • Transit vize alacaksın, Konsolosun kapısında içeriye giremezsin, 
  • • Pasaportun süresi dolmuş, üç beş kişiden birini bulup torpil yapman gerekir,
  • • Kış turizmi için, ailene vize alacaksın en az 10 – 20 güm onay beklersin, Sonuç: Beklerken Yıllık iznin biter.

Elbette bir Ülkenin kendi yasaları var olmakla beraber, Bulgaristan Avrupa Vatandaşlık ve İnsan Hakları Beyannamesine imza koymuş bir Avrupa Ülkesidir. Zira Konsolosluğa başvuran vatandaşlar %95 Bulgaristan doğumlu ve ya vatandaşı. Bulgaristan Vatandaşı sayılan bir insan, kendi ülkesinin konsolosluk hizmet binasına, resmi hizmet alabilmesi için, sayıları üç – beş’i geçmeyen komisyoncu torpillerden mi izin almak gerekiyor?
Umarım bundan sonra, Bulgaristan Konsolosu ve çalışanları, Avrupa Vatandaşlık Beyannamesine saygı gösterir ve uygulama yapar.

Bilal Kadıoğlu

Reklamlar