İşçilerimizin Emekçilerimizin Günü Kutlu Olsun!

1 Mayıs’ın birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi dileğiyle, Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük emek veren tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.”

En yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde Atatürk’ün “her fabrika bir kaledir” sözünden hareketle ekonominin kalelerinin düşmemesi, fabrika bacalarının tütmesi, sanayide makinelerin işlemesi, tarlada traktörlerin çalışması ve yüzlerin gülmesi muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın gerekleridir. Millet olarak emeği ve alın terini kutsal kabul eden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzdan, işçinin ve çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahip, sosyal adalet ve huzurun sağlanabildiği sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından, bu güzel geleneğimizi devam ettirerek gelecek nesillere aktarmada hepimize sorumluluklar düşmektedir.

 

Ayrıca; “Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç ayların başlangıcı Regaip Kandilinin tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği kanaatindeyiz. Hayatımızda yeni sayfalar açarak, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız. Yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatıp, anne-babamız, eş-dost ve akrabalarımızla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Bu düşüncelerle, Yüce Allah’tan, Bulgaristanlı ve tüm İslam âlemini nice hayırlı mübarek gecelere, huzur, barış ve sağlık içerisinde kavuşturmasını diliyoruz!

“İnsana hizmet eden herkes emekçidir, ülkesinin ve insanlığın hizmetkârıdır.” Bu anlamda en kutsal kazanç da alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle de ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı büyük değerin bilincindeyiz. Emeğe saygının yolunu açan ve özveriyle çalışan bütün emekçilerimizin, daha iyi hayat şartlarına en kısa zamanda ulaşmalarını temenni ediyoruz. Bu anlamda, 1 Mayıs etkinliklerinin Emek ve Dayanışma bilinciyle, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, huzur içinde, coşkulu bir bayram havasında, kardeşlik ortamına yakışır bir şekilde kutlanmasını temenni eder, bütün üyelerimizin ve vatandaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bir kez daha tebrik ederiz.

 

Saygı ve selamlar,

BULTURK

Reklamlar