Tüm hemşehrilerimizin dualarını bekliyoruz. Bizlerde yönetimlerde değil yönetmeye talibiz.  Yavuz SUBAŞI- 1961 yılında Balıkesir’de doğdu. Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Yavuz SUBAŞI çocukluğundan itibaren Balkanlar ve Türk Dünyası ile yakından ilgilendi.yavuz-subasi-ak-parti-gaziosmanpasa-beld-bask-aday-adayi
İlk ve orta öğrenimini Gaziosmanpaşa Şükriye Minicioğlu İlkokulu ve Vefa Poyraz Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Serbest muhasebeci ve Mali Müşavir olarak iş hayatına başladı. Ayrıca aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Gençlik Vakfı İstanbul Şubesinde görev aldı.
1993 yılında Yerel Yönetimler Enstitüsünden Sertifika aldı.
Yavuz Subaşı sırasıyla şui görevlerde bulunmuştur;
•Refah Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Y.Kurulu üyeliği ve İlçe Sekreterliği (1988-1996)
•Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği (1998)
•Fazilet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyeliği (1999-2001)
•İstanbul il Genel Meclisi Üyeliği (1994-1999)
•Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziosmanpaşa İlçesi İlçe Başkanlığı (2001-2006)

Yavuz Subaşı aynı zamanda Milletvekili Adaylıkları;
1999yılında Fazilet Partisi Balıkesir
2007y. AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili A.Adaylığı.

Siyasi yaşamının yanında görev aldığı sosyal ve kültürel projeler;
•Gaziosmanpaşa Hizmet Vakfı Kurucu Üyeliği,
•Gaziosmanpaşa Hizmet Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği
•Türkiye-Gürcistan Dostluk Derneği Kurucu Üyeliği.
•Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Kurucu
•Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyeliği
•Gaziosmanpaşa spor Kulübü Üyeliği
•Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MÜMDER) Üyeliği
•Kızılay Eminönü Şubesi Üyeliği
•Yeşilay Genel Merkez Üyeliği, Denetim Kurulu Üyeliği
•İski Denetim Kurulu Üyeliği (2007-2009)
•Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı

Son olarak Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan, evli ve 3 çocuk babası Yavuz Subaşı bilgi, birikim ve tecrübesi ile Gaziosmanpaşa’nın beklediği hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

 

 

Yavuz Subaşı ile söyleşi

Yavuz Subaşı kimdir, sizi tanıyabilir miyiz?
1961 yılında İstanbul’un Küçükköy semtinde doğdum. Aslen Balıkesir Gönenliyim Dedelerim Bulgaristan Şumnu’dan gelmişler.
İlk ve orta öğrenimlerimi Şükrüye Minicioğlu İlkokulu ve Vefa Poyraz Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladım. Yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım. Mezuniyet sonrası kendi adıma açtığım Mali Müşavirlik Bürosunda halen Mali Müşavirlik mesleğimi sürdürüyorum. 2001 yılında AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte Gaziosmanpaşa ilçesinde kurucu ilçe başkanlığı görevine getirildim ve 2006 yılına kadar ilçe başkanlığı görevim sürdü.
Yeşilay, Kızılay, Gaziosmanpaşa Hizmet Vakfı, Dil ve Edebiyat Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik, yönetim kurulu üyeliği görevlerim oldu.
Yerel Yönetimler Enstitüsü’nü bitirdim ve inceleme amaçlı yurtiçi ve yurt dışı gezilere katıldım.
Bilgi, birikim ve tecrübelerim ile Sultangazi ilçemize özlenen hizmeti sunmayı hedefliyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Belediye Başkanlığı için neden Yavuz Subaşı dersek?
3 Kasım 2002 seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin başladığı tarih olmuştur.
29 Mart 2009 seçimleri ise yerel yönetimler açısından kalıcı hizmetlerin, İstanbul sevdalılarının sevdalarını esere dönüştürdüğü tarih olacaktır. AK Parti, Türk siyaset tarihinde bir dönüm noktası olan siyaset tarzı ve siyaset argümanları ile yeni bir dönem başlatmıştır. Bu yeni siyaset tarzı ve felsefesinin kurumsallaşması sürecinde yerel seçimler önemli bir dönüm noktasıdır. Partimizin erdemli, dürüst, çalışkan ve ilkeli kadrolarının ürettiği siyasal perspektifi yarınlara taşıyacak ve partimizin kurumsallaşma sürecinde muhafazakâr demokrasi kavramını hizmet ve eylemleri ile anlamlandıracak yerel yöneticilerin işbaşına gelmesi gerekmektedir.
AK Parti ile başlayan büyük değişim ve dönüşümü 29 Mart’ta Sultangazi’ye taşımak ve bu değişimin partim adına Sultangazi’de temsilcisi olmak istiyorum. Bu vizyonu, bilgi ve birikim, tecrübe ve çalışma heyecanımla temsil edebileceğime inandığım için bu göreve talip oldum.
İlçemizin sorunlarını biliyorum ve bu problemleri iyi organize olmuş ekip çalışması ve AK Parti teşkilatlarımızla çözebileceğime inanıyorum. Bu iddiayı ortaya koyarken bütün gücümü ilçemizin güzel insanlarının desteğinden, milletime olan sadakatimden alıyorum. Evet, ben inanıyorum: Birlikte başarabiliriz…

Vizyonunuz nedir?
Partimizin temel felsefesi doğrultusunda, belediyecilik hizmetlerinde katılımcılığı sağlayan, ilçemizde yaşayan insanlara hizmeti ön planda tutan, mülki idare, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri ile yakın koordinasyonu önemseyen, sorun çözme yerine “sorunların oluşumunu önleyen” bölgeyi sınai ve ticari faaliyetler yönünden cazibe merkezi kılacak politikalar üreten, ilçemizde yaşayanlara çağdaş şehirciliğin nimetlerini sunan, ilçemizdeki vatandaşlarımıza kültürel yönden gelişimini sağlayan ve “AK Parti Felsefesi”ne entegrasyonuna katkıda bulunan bir yerel yönetim anlayışı, vizyonumuzu oluşturmaktadır.

İlkelerinizi açıklar mısınız?
Dürüstlükten ayrılmama,
Adaletle hizmet etme,
Herkese eşit davranma,
İnsan merkezli olma,
Ortak aklın rehberliğinden ayrılmama,
Demokratik yöntemlerden ayrılmama,
İnsan haklarına saygı,
Karar ve icraatlarda katılımcılık.

Stratejik yerleşim olarak planları ile çevre ile ilgili neler düşünüyorsunuz?
İlçemizin tamamına yakını planlanmış olduğundan, 1:5000 ve 1:1000 planlar; yaşanabilir, sağlıklı ve çevre güzelliği taşıyan mekanlar sunma yönünden yeniden ele alınacak ve gerekiyorsa iyileştirme (revizyon) süreci başlatılacaktır.
Yeşil alanların modern şehircilik gerekleri ve sağlıklı yaşam standartlarına uygun hale getirilmesine öncelik verilecektir. Sınai ve evsel atıkların çevre kirliliği oluşturmayacak şekilde disiplin altına alınması sağlanacaktır.
Doğal atmosferin korunması amacıyla her türlü tedbir alınacak ve halkımız bu yönde teşvik edilecektir.
Henüz planlanmamış alanların modern kent bilinci paralelinde düzenlenmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda uluslararası peyzaj standartları dikkate alınacaktır.
Arıtma tesisi olmayan endüstriyel tesislerin bacalarına filtre ve atık sularına da arıtma sistemi koydurma zorunluluğu getirilecektir.
Konutlarda da baca temizleme çalışmaları yapılacaktır. Dış cephesi sıvanmamış, boyası dökülmüş binaların iyi bir görünüm alması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Sağlık, sosyal ve kültürel projeleriniz nelerdir?
Halkımıza yerinde ve yaygın sağlık hizmetleri sunmak amacıyla yerel dispanserler ve sağlık merkezleri oluşturulacak, koruyucu sağlık hizmetlerine dönük aile sağlığı çalışmalarında Sağlık Bakanlığı ile yakın koordinasyon içinde bulunulacaktır.
Bu kapsamda belediyemiz sivil toplum kuruluşlarına öncülük ederek AB projelerinin uygulanmasını gerçekleştirecektir.
Bulaşıcı hastalıkları önleyecek tedbirlerin alınması kapsamında veterinerlik ve temizlik hizmetlerine ağırlık verilecektir. Muhtaç ve korunmasız vatandaşlarımızın periyodik genel sağlık taramaları yapılacaktır.
Sosyal hizmetler kapsamında, sokak çocuklarının ve madde bağımlılarının barınma, eğitim, rehabilitasyon ve tedavi imkanları artırılacaktır.
Özürlü vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerine imkan tanıyan ve çalışma hayatına özendirici tedbirler alınacaktır.
Aile hekimliği uygulamasında Sağlık Bakanlığı ile koordinasyona geçilip ilçemizin saygın insanlarının sağlığı güvence altına alınacaktır.
Gençlerin sosyal faaliyetlere katılımını sağlayan gençlik merkezleri oluşturulacaktır. Bu kapsamda kültür ve sanat merkezleri ile semt kütüphaneleri hizmete sunulacaktır. Özellikle ev hanımlarının ve genç kızların sosyal hayata daha etkin katılımını sağlayacak ekonomik ve kültürel iş alanları hizmete sunulacaktır.
Gençlerin spor faaliyetlerine katılımını özendirecek ve sürekli olarak sağlıklı yaşam için spor aktivitelerine öncülük edilecek, bunun için gerekli altyapı tesisleri hizmete sunulacaktır.
Halkımızın sanatsal gelişimi için tesis ve eğitim imkanları sunulacak, sanat ürünü olanların ürünlerini teşhir edebilecekleri ücretsiz sanat evleri hizmete açılacaktır.
Kreş ve Gündüz Bakım evleri açılması teşvik edilecektir.
Ülkemizin değişik yörelerinden gelen vatandaşlarımızın aile ve çocuklarının kültürel farklılıklar sonucu karşılaştıkları uyum sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılacaktır.
Yaşlılarımıza evde bakım ve gündüz bakım hizmetleri sunulup, dertlerine ortak olunacaktır.
Ev hanımlarımız ve genç kızlarımıza yönelik örf adet ve geleneklerimizle ilgili Türk El Sanatları eğitim programları yaygınlaştırılacak ve el sanatları sergi ve fuarları organize edilecektir.
“Dilimiz Kimliğimizdir” ilkesinden yola çıkarak tabelalar ve pankartlarda Türk dilini dejenere eden yanlış ifade ve üslupların giderilmesi için esnafımızı ve halkımızı eğitim ve kültür çalışmalarımızla bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz.

Sanayi ve ticari alanda istihdama yönelik projeleriniz var mı?
Bölgemizde mevcut sanayi ve ticaret merkezleri ile yakın ilişki kurarak şehircilik hizmetlerinden daha iyi yararlanmalarını sağlayacak önlemler alınacak, sanayi ve ticaret merkezleri oluşmasını ve buralara yeni yerleşimleri sağlayarak ilçe gelirlerini artıracak kaynaklar oluşturulacaktır. Bu kapsamda, bölgede istihdamın ve üretimin artması için yasal çerçevede teşvik edici imkanlar girişimcilerin istifadesine sunulacaktır. Ayrıca, sanayi kuruluşları ile işbirliği sağlayarak işsiz gençlere mesleki eğitim ve iş imkanı temin edilecektir
Çalışanlarımıza gerek bilgisayar teknolojisine uyum, gerekse kişisel gelişimini sağlayacak sürekli eğitim programları Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak ücretsiz olarak verilecektir. Aynı zamanda işçilerin sosyal koşullara karşı motivasyonunu arttırıcı moral eğitim çalışmaları da Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde yapılacaktır.
Yetişmiş insan gücüne katkı sağlayan ara elemanı denilen personelin yetişmesi için meslek okulu ve meslek yüksek okulu açma çalışmalarını planlayıp ilçemize kazandırılmasına belediyemiz öncülük edecektir.

Ulaşım ve altyapıdaki sorunları nasıl gidereceksiniz?
İlçemizin altyapısı, geleceğe dönük ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak yeniden ele alınacak, yol yapım ve bakım hizmetlerinin modern şehircilik anlamında uygun bir yapıya kavuşturulması sağlanacaktır.
Toplu taşımacılıktan vatandaşların daha etkin yararlanabilmesi için ilgili kuruluşlarla yakın koordinasyon içerisinde bulunulacak, özellikle ilçemizdeki hafif raylı sistemin yeraltına alınması için girişimlerde bulunulacaktır.
Alternatif yol güzergahlarının oluşturulması sağlanarak ilçe araç trafiğinin rahatlaması için önlemler alınacaktır.
Yollarımızın darlığı ve yetersizliğini biliyoruz. Hayatımızı stresten kurtarmak için “Birlikte yaşamAK “ projesi  ve “sevelim-sayalım” ilkesi ile dostça ve kardeşçe bir yaşamı halkımızla birlikte planlayıp uygulayacağız.

Bölgenin imar sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?
Deprem bölgesinde yaşamanın bilincinde olarak sağlıksız yapılaşmanın önüne geçilecektir. “Önce İnsan” ilke ve düşüncesiyle sağlam ve huzurlu yapılarda yaşanması öncelikli hedeflerimizdir. Üniversitelerle işbirliği yapılarak güçsüz binaların güçlendirmelerine yardımcı olunacak ve halkımız teşvik edilecektir.
Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza sağlıklı ve modern oyun alanları ve parklar yapılacaktır.
TOKİ ve KİPTAŞ gibi halkımızın güvenini kazanmış ve halkımıza seçkin projeler sunan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıp ilçemize çağdaş uydu kentler kazandırılacaktır.

E-Belediye ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Belediyecilik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve vatandaşların yerlerinde hizmetten yararlanabilmeleri için teknolojik gelişmelerden azami derecede istifade edilecek, bu amaçla internet kullanımının etkinliği artırılacaktır.
Vatandaşların bilgi alma, işlem yapma ve iletişim kurmalarında daha verimli ve daha etkin hizmet almaları sağlanacaktır. Bu çerçevede gerekli ek yatırımlar yapılmak suretiyle belediyeciliğin tüm unsurlarında e-belediyecilik yaygınlaştırılacaktır. Bu vesileyle belediye gelirlerinde kaçak minimize edilecektir.

Gelir ve giderleri nasıl dengelemeyi düşünüyorsunuz?
Kaynakların zamanında ve eksiksiz temini amacıyla sağlıklı bir envanter çıkarılacak, gelir kaynaklarının disiplinli şekilde temini takip edilecektir. Harcamaların verimlilik ve ekonomiklik prensibi doğrultusunda yapılması, denetime açık ve şeffaf bir yapı kurulması için gerekli tedbirler alınacaktır.

Kurumlar arası kaynaşmayı nasıl sağlayacaksınız?
Bütün hizmet alanlarında, resmi ve özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve bireyler ile sürekli ve sağlıklı ilişki ve işbirliği zemini kurulacak, katılımları sağlanacaktır.
Bu çerçevede mülki idare, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, İSKİ, BEDAŞ, Telekom, İGDAŞ, İETT ve benzeri belediyecilik hizmetleri ile birinci dereceden ilgili kuruluşların temsilcileri ile yakın koordinasyon içinde bulunulacak, bu kuruluşların sunduğu hizmetlerden ilçemizdeki vatandaşlarımızın azami derecede istifade etmeleri için gerekli her türlü tedbir alınacaktır.
Özellikle sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar ile düzenli koordinasyon toplantıları yapılacak, bu kesimlerin destekleri alınacak, hizmetlere katılımları sağlanacaktır.

Son sözlerinizi alabilir miyiz?
Yerel yönetimin, bölgesindeki yurttaşların temel şehircilik hizmetleri yönünden olduğu kadar, kültürel ihtiyaçlarını da dikkate alması gerektiğine inanmaktayız.
Özellikle ilçemiz olan Sultangazi’nin özellikleri dikkate alındığında kültürel gelişim hizmetlerine de önem verilmesi gerektiğini gözlemekteyiz. Bu nedenle, vizyonumuzda hakim unsur, kentsel altyapı hizmetleri yanında kültürel hizmetlere de ağırlık verilmesi olarak belirlenmiştir. Zira, kültürel gelişimin sonucunda, kentsel imkanların yurttaşlarca kullanılması, yararlanılması ve tüketilmesinde bilinç ve özenin artacağı beklenmektedir.
İlçemize katkı sağlayacak kişi ve kuruluşlar kapılarda bekletilmeyecek, protokol kuralları rafa kaldırılacaktır. Belediye Başkanı ve ekibi ilçemize ve insanlarımıza her türlü katkıyı sağlayacak kişi ve kuruluşların kapısına gidecektir.
Hızlı ve doğru düşünebilen, yüksek tempolu ve uyumlu çalışabilecek, kendilerini ilçe halkının hizmetine adayabilecek, başarmanın ve onurun kıymetini bilen bir ekip ve anlayışla hizmet verilecektir.
Ve en önemlisi toplam kalite yönetimi prensipleri baz alınarak gerek personel, gerekse vatandaş memnuniyetine önem verilecek ve ilçemize güzel bir Belediye Hizmet Binası kazandırılacaktır. Asıl olan ne yapılacağı değil, nasıl yapılacağıdır.
Bilimin ışığında, bilgiyi paylaşarak değere dönüştürüp, kaliteli hizmeti halkımıza sunmak boynumuzun borcudur…
Gazetenizin aracılığıyla halkımızın kurban bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim.

Reklamlar