Bultürk (Bulgaristan Türkleri Derneği) Sivil toplum kuruluşu olarak, şaşırtmaya ve dokunulmazlara dokunmaya devam ediyor.

Bulgaristan’da 1944 / 1989 yılları arasında komünist dönemi mezaliminin elebaşları olan Todor Jivkov, iç işleribakanı Georgi Tanev ve dönemin baş savcısı Kostadin Kotsaliev’in hem tarih önünde hem de hukuk önünde hesap vererek yargılanabilmesi için başlatılan girişimlere tam destek olacağını geniş katılımlı bir basın toplantısı ile kamu oyuna bildirdi.

20 Ocak 2016 saat 14*30’da Türk Ocakları merkezinde yapılan basın toplantısına başta Türk Ocakları İstanbul şubesi olmak üzere Türk Dünyası temsilcilerinin yoğun ilgisi dikkati çekti.

Ahmet Burak KAVAKLI ve Davut NURİEV– Türk Edebiyatı Vakfı Doğu Türkistan, Davut NURİLER – Bosna Hersek Dostları Vakfı, Dr. Osman BÜYÜKKAYA -Türk Dünyası Konseyi Başkanvekili, Mustafa Kemal MAHDUM – Afganistan’da İpek Yolu Vakfı Başkanı, Ahmet Selim ARSLAN – Dünya Türkleri ve Akraba Toplulukları Hizmet Derneği Genel Sekreteri, Elif GÜNEŞ-İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Psiholog, Celal ÖCAL – Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği İzmir,

 

Bultük Derneği adına basın bildirisini Genel Sekreter Doç.Dr.Müjgan Deniz okudu. Basın toplantısının sonunda yapılan karşılıklı görüş alış verişleri bu girişimin tüm insanlığa bir mesaj olması ve bir daha bu acıların yaşanmaması açısından son derece önemli olduğu konusu ortak görüş olarak benimsendi. Belene zindanlarındaki yapılan işkencelerin anlatıldığı esnada ise salonda duygusal bir hava oluştu.

 

Sofya’da 22 Ocak 2016 tarihinde Hana Arend Vakfı tarafından düzenlenecek olan basın toplantısına da katılıp tam destek vereceklerini belirten Bultürk Genel Başkanı Rafet Ulutürk, artık eylem zamanı diyerek katılımcılara teşekkür ederken, Bultürk teşkilatının bilinen sivil toplum kuruluşlarından farklı bir çalışma içersinde olduklarını ve şaşırtmaya ve dokunulmazlara dokunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Aydın FİDAN
BULTÜRK Derneği

Reklamlar