BULTÜRK Derneği, Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi-SASAM panelinde yerini aldı.

Merkezi Ankara’da bulunan SASAM’da 19 Ocak 2018 günü gerçekleştirilen panelde SASAM Başkanı Sayın Süleyman Erdem tarafından “Suriye’deki Son Durum ve Türkiye’nin Seçenekleri” konulu sunum ile Suriye’nin stratejik önemi, olası Suriye Afrin Operasyonun Türkiye’nin iç ve dış kamuoyu üzerindeki etkilerinin neler olacağı ve Türkiye ve bölge için önemi teferruatıyla ele alınmıştır.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Panelde ele alınan konular içerisinde; bölgede bağımsız bir Kürdistan kurulmasının ve Akdeniz’e uzanan bir koridorun engellenmesi başta olmak üzere operasyona neden ihtiyaç duyulduğu, askeri ve uluslararası diplomasi açısından risklerin neler olduğu değerlendirilirken, operasyon sonrasında nelerin yapılması gerektiği karar alıcı mekanizmalara tavsiye niteliğinde sunulmuştur.

Panele BULTÜRK Derneğini temsilen Ankara Temsilcisi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı/M.Sc. İsmail Cingöz, Dulkadiroğlu Alaüddevle Vakfı Başkanı Sayın Füsun Nemutlu Hanımefendi ile Ortadoğu üzerine çalışmaları olan elit bir katılımcı grubunun yer aldığı görülmüştür.

 

BULTÜRK Derneği

Reklamlar