Burgaz Başkansolosu Niyazi Evren Akyol, Şumnu‘da Kuzey doğu Bulgaristan-Türk İş adamaları Derneği (BULTİŞAD) kurulduğunu belirterek, bunun Edirneli iş adamları için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.bultisad-burgaz-konsolosBaşkonsolos Akyol, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)‘nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Başkan Yardımcısı Cavit Duvan ile bir araya geldi.

Bulgaristan‘a en yakın sınır illeri olan Edirne ve Kırklareli‘ye tanışma ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyleyen Başkonsolos Niyazi Evren Akyol, Burgaz ilinin Bulgaristan ekonomisine katkısı olan ikinci il olduğunu ifade etti. Akyol, Edirneli iş adamları ile Burgazlı iş adamları arasında ticari ilişkileri geliştirme noktasında yardıma hazır olduğunu, Türkiye’nin her alanda Bulgaristan ile ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti.

Başkonsolos Akyol konuşmasında Türk yatırımcılarını bölgeye çekmek, ticari ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’den gelecek olan yatırımcıların bürokratik işlemlerde zamanında gerekli yardımda bulunmak amacıyla Şumnu’da Kuzey doğu Bulgaristan-Türk İşadamaları Derneği (BULTİŞAD) kurulduğunu belirtti. Dernek hakkında bilgiler veren Akyol, “Alkomet şiketinin sahibi Fikret İnce’nin girişimiyle kurulan derneğin Türk işadamları ağırlıklı şimdilik 24 üyesi var. BULTİŞAD Edirneli işadamları için büyük fırsat” şeklinde konuştu.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, Başkonsolos Akyol’un Odaya yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek görevinde başarılar diledi. Bulgaristan’da Edirneli yatırımcıların olduğunu, yatırımcı sayısını arttırmak için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Zıpkınkurt, “Bulgaristan ve Burgaz şehrindeki yatırım ve işbirliği fırsatlarını bizlerle paylaşmanızı isteriz. Bulgaristan yatırıma için uygun bir ülke. Sınır komşumuz olan Bulgaristan‘da Edirneli işadamları olarak yatırım fırsatlarını değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

BULTİŞAD‘ın kurulmasının da iş adamları için memnuniyet verici olduğunu söyleyen Zıpkınkurt:”Böyle derneklerin kurulması bizler için sigorta görevi görecek. İşadamları bu dernek sayesinde partnerlerini tanıma fırsatı bulacaklar.Bulgaristan’da yatırım yapmak isteyen ve oradaki işadamları ile işbirliği yapmak isteyen işadamlarımıza yardımda bulunacaklardır” dedi.

Görüşme sonunda Başkanımız Zıpkınkurt, Başkonsolos Akyol’a günün anısına hediye takdim etti.
Reklamlar