NOVA televizyonuna konuşan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov,”İnşaat, tasarım ve planlama aşamasında olan 17 yeni tünel proje üzerinde çalışıyoruz” diye bildirdi.

Nankov, “Bu tünellerin bazıları şu anda inşaat halinde, bazı tünel projelerinin tasarımı yapılıyor, bazılarının ise ön proje çalışmaları yapılmaktadır. Onların 8’si Struma Otoyolu üzerinde bulunuyor. Şu anda Kresna Geçidi’nden geçen otoyol kesimine ilişkin projenin seçilen versiyonunda 5 küçük tünel inşa edilmesi öngörülüyor. Rusçuk-Veliko Tırnovo otoyolunda ise 6 yeni tünel inşa edilecek” diye belirtti.

Bakan, bu 17 tünelin ne kadar sürede hazır olacağını da açıklandı. Nankov, “En son olarak Kresna Geçidi’nden geçen otoyol kesiminde inşa edilecek tüneller 2023 yılında hazır olacak. Daha ağır olan konu 34 tünelin onarımıdır. Onlar, aşamalı olarak tamir ediliyor” diye açıkladı.

Sofya-Kalotina otoyolunun inşası ile ilgili Bakan, şu anda müteahhit firma seçimine ilişkin ihale işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

Nankov, “Bir ay içinde ihale prosedürlerini tamamlayacağız. Şikâyet yoksa, bu yıl projeyi uygulamaya başlıyoruz ve 2 yıl içinde hazır olacağız” diye kaydetti.

Bakan’ın ifadelerine göre yıl ortasına kadar Vidin-Rujintsi arasında inşa edilecek bir otoyol için kamu ihalesi başlayacak. Nankov,” Tekrar aceleyle çalıştık ve en zorlu olan Botevgrad-Mezdra arasındaki yol kesimine ilişkin kamu ihalesini 1 ay erken başlatacağız” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar