Sofya’da gerçekleştirilen 21.Yılın Öğretmeni Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, 24 Mayıs Slav Alfabesi ve Bulgar Kültürü Günü münasebetiyle öğretmenlere ikramiye ödeneceğini açıkladı.

Bakan, ”Öğretmen Emeğinin Düzenlenmesi ve Ücretlendirilmesi Hakkında Yönetmelikte ve toplu iş sözleşmesinde öğretmenlere yılda üç kez ikramiye ödenmesi düzenlenmiştir. Önceki yıllarda da olduğu gibi öğretmenlere 24 Mayıs, okulların açıldığı 15 Eylül ve Noel Yortusu münasebetiyle ikramiye veriliyor. Bu ikramiyeler okulların maddi imkanlarına göre verilmektedir. Son yıllarda eğitim öğretim yılının sonuna doğru verilen ikramiye en yüksek tutardadır” diye kaydetti.

Bakan, ikramiye miktarının her yerde farklı olduğunu ve her eğitim kurumunun imkanlarına dayandığını ekledi. Vılçev, yönetim yetkisi eğitim kurumlarına devredilen bütçe sistemindeki değişikliklerin bir sonucu olarak, daha küçük ve uzak ilçelerde bulunan daha çok anaokulun ve okulun daha iyi finansmana sahip olduğunu vurguladı.

Bakan, son yıllarda okulların ve anaokulların yaklaşık yüzde 7-8’inin zorunlu ödemeler yapmadığını ve iş elbiseleri için para vermediğini vurguladı. Vılçev, “Umarım bu yıl değişikliklerin bir sonucu olarak bu oran daha düşük olacaktır” diye ifade etti.

Bakan, üç ikramiye ödemeleriyle öğretmenlerin yüzde 6 oranında ek bir ücret aldığını vurguladı. Vılçev, ortalama brüt ücretin şu anda öğretmenler için 1080 leva olduğunu, ortalama taban ücretin ise daha düşük olup 800 levanın üzerinde olduğunu söyledi.

Vılçev, en yüksek maaşların 1500 levadan fazla olduğunu, ancak onların sadece belirli okullar ve pozisyonlar için verildiğini ekledi.

Bakan, plana göre sektörde ücretlerin iki kat artışının önümüzdeki dört yıl içinde yapılacağını ve ilkinin önümüzdeki yıl yapılması için söz verdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar