Bulgaristan göçmenleri hangi parti döneminde Türkiye’ye geldiler ise genellikle o partiye oy vermektedirler. Özellikle 89 göçmenleri Anavatan partisine oy vermekteydiler. Ancak Anavatan partisinin siyasi sahneden çekilmesiyle oylar genellikle ortada kaldı ve seçmenimiz oy vereceği Partiyi seçmekte zorlanmaya başladı.

Son yıllarda göçmen oylarında Merkez sağa doğru bir kayma gözlemlenmektedir. Bunun AK Parti’nin siyasetteki başarıları, ülkemizin kalkınmasında gerçekleştirdiği başarılar, Türkiye’nin uluslar arası alandaki itibarının artması ve Evlad-ı Fatiha’n torunlarına şanlı geçmişimizi hatırlatması neticesinde oluştuğunu ve göçmenler arasında AK Partiye oy verme oranının özellikle son yerel seçimler ile birlikte arttığını görmekteyiz.
Ben de bu inanç ve anlayıştan dolayıdır ki siyasetin içerisinde ve AK Parti’den İstanbul’da Milletvekili olmaya karar verdim. Almış olduğum eğitim ve inançlarımın, milletvekili olabilmem için yeterli olduğuna inanıyor ve Bulgaristan ile Türkiye arasındaki gelişmelere katkı sağlayacağım düşüncesinde olmakla birlikte, her iki ülke arasında çözüm  bekleyen konuların giderilmesi, ülkemizin ulusal ve uluslar arası düzeyde atılım yapması için çalışmaya hazırım.

http://vildanumut.com/bulgaristanlilarin-oylari-kim-2/

Reklamlar