Turizm Sektörünü Analiz ve Değerlendirme Enstitüsü’nden Rumen Draganov yaptığı değerlendirmede, tatil günlerinde Yunanistan’a giden Bulgaristan vatandaşlarının yaklaşık 45-50 milyon leva harcayacakları tahmininde bulundu.

Draganov, Bulgaristan vatandaşlarının tatil için seçtikleri destinasyonlar hakkında da bilgi verdi. Tatil konusunda Bulgaristan vatandaşlarının ilk tercihinin Yunanistan olduğu, ardından da Türkiye’nin geldiğini ifade eden Draganov, Yunanistan’a genellikle bireysel veya ailelerin gittiğini, Türkiye’ye gidenlerin ise turizm acentaları aracılığıyla gittiklerini vurguladı.

Batı Avrupa ülkelerine giden vatandaşların genellikle İspanya, İtalya ve Almanya’yı seçtikleri görüldü. Yabancı turistlerin fiyat konusunda Bulgaristan’ı Yuanistan’dan daha uygun Türkiye’den ise daha pahalı gördükleri anlaşıldı. Bulgaristan’daki bir turizm ürününün ortalama 465 Euro, Yunanistan’da yaklaşık 590 Euro, Türkiye’de ise yaklaşık 395 Euro olduğu hesaplandı.

Tatillerden dolayı Yunanistan’ı tercih eden Bulgaristan vatandaşlarının yaklaşık 85 bin kişi olduğunu tahmin eden Prof. Draganov, Bulgaristan’a tatil için gelen Yunanlıların sayısının ise yaklaşık 65 bin kişi olduğunu kaydetti.

Reklamlar