Bu gün Pazar 09.02.2014 sabah saat 09.00-11.30 arası GOPaşa Küçükköy Merkezinde bulunan GÜMÜŞ kafesinde BULTURK üyeleri birlikte katıldıkları kahvaltı muhteşem oldu.

İstanbul GOPaşa ilçesinde Küçükköy GÜMÜŞ Kafe-Restoran’ta düzenlenen kahvaltıya;
Bayrampaşa Kaymakamı Sn. Hasan GÖZEN, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin USTA, GOP AK Parti İlçe Başkanı Şahin PİRDAL ve Bulgaristan Türkleri Evlad-ı Fatihan Platformu Bsk.Metin KARAN ve Bultürk yönetimi ve GOPaşa’da yaşayan 180 kişi Bulgaristan göçmeni kahvaltıda buluştular. Yapılan kahvaltı ve sonrasındaki toplantıda yapılan çalışmaları gözden geçirip, gündemdeki konuları da görüştüler.

Açılışı Dernek Genel Başkanı yaptı, ardından AK Parti İlçe Başkanı, Bulgaristan Platform Başkanı, GOPaşa Belediye Bsk.Adayı Hasan Tahsin USTA ve son konuşmayı Bayrampaşa Kaymakamı yaptı.

AK Parti GOPaşa ilçe Başkanı Sahin PİRDAL Bulgaristan göçmenlerinin böyle birlikte görmelerinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Bulgaristanlıları bizler aramızda görmek isteriz gelin beraber olalım biz sizinle birlikte yönetmek isteriz, fakat sizlerden siyasete ve patiye gelen olmadığından şikayet etti. Bizim kapılarımız sizlere her zaman açıktır dedi.

Bulgaristan Platform Başkanı Sn.Metin KARAN; Biz Bulgaristan Türkleri artık yönetime talibiz. Biz hakkımız olanını istiyoruz, hakkımız olmayanı değil. Biz bu gün sizlere Seyhan kardeşimizi veriyoruz ve sizinle birlikte çalışmalarına devam edecek ve bizlerde her tür yardımı yapmaya söz veriyoruz. Biz Gaziosmanpaşa’da yönümüzü belli ettik sıra sizlerde. Sizlerde kardeşimize iyi bir yer veriniz ki birlikte çalışmalara devam edelim, dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Bsk.Adayı Sn.Hasan Tahsin USTA; Ben burada sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Bizler Bulgaristan konusunda mezarlık, cami, medrese vs. bize ne düşerse yapmaya söz veriyoruz. Bizler hepimiz Osmanlının torunlarıyız. Bu gün bize bu fırsatı veren dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyor ve hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Bayrampaşa Kaymakamı Sn.Hasan GÖZEN Dünyada Müslümanların ortaya çıkışları ve daha sonra Selçuklu, Osmanlı ile Dünya’ya yön verdiğini. Yani kısa bir dünya tarihi anlatarak en büyük alkış aldı.

Bu gün ise Birleşmiş Milletler, ABD, İnsan Hakları ve İMF gibi kuruluşlarıyla geçmişte günümüze kısa bir dünya tarih turu yaptırdı.

En büyük alkışı da hak etti. Herkes çok mutlu olduğu katılımcıların gözlerden görünüyordu.

Ardından katılımcıların aralarında bol bol sohbetler yapıldı.
Neşe İçinde geçen kahvaltıda sevgi ve dostluk mesajları verilirken bu tür toplantıların tekrar edilmesi istendi.

 

……………………………………………………………………………….…………………………………………
BULTURK Genel Başkanın: Açılışta konuşmasının tam metni;

Değerli Misafirler,

Sn.Bayrampaşa Kaymakamı, Sn. Hasan Tahsin USTA Gaziosmanpaşa Belediye Bsk. Adayı, Sn. Şahin PİRDAL GOP AK Parti İlçe Başkanı, Bulgaristan Türkleri Patform Bsk.Sn.Metin KARAN, Hanımefendiler, Beyefendiler ve kıymetli hemşerilerimiz, çok değerli Gaziosmanpaşa Sakinleri, Öncelikle, bu davetimize teşrifleriniz nedeni ile tüm BULTÜRK ailesi adına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Barbaros Hayrettin Paşa, Şemsi Paşa, Bağlarbaşı, Eyüp Merkez, Fevzi Çakmak, Hürriyet, Karadeniz, Karayolları, Karlıtepe, Kazım Karabekir, Merkez, Mevlana, Pazariçi, Sarıgöl, Yıldıztabya, ve Yenidoğan Mahallerinde ikamet eden

Değerli kardeşlerim, biz Türkler tarihin en eski devirlerinden itibaren dünyaya yön vermiş, tarih yazmış, hak, hukuk, adalet, kültür, sanat, mimari ve dünya ticaretinde de tarihe damgasını vurmuş bir Milletin mensuplarıyız.

Müslüman Türk Milleti, tarih boyunca Göktürklerden, Selçuklu ve Osmanlı Devletine kadar, her gittiği yerde, her fethettiği ülkede, hangi din, hangi millet, hangi dil ve hangi kültürden olursa olsun, her zaman adalet ve hakkaniyet ile yönetmişlerdir. Kurdukları çok sayıda vakıflar ile o ülke ve bölge insanlarına karşılıksız asırlarca Allah rızası için hizmet vermişlerdir.

Devletler kuran ve yöneten atalarımız, bu ülkelerde hala görebileceğimiz camiler, medreseler, tekkeler, çeşmeler, köprüler, kervansaraylar ve daha pek çok mimari ve sosyal eserler inşa etmişlerdir.

Ne yazık ki, bu tarihi eserlerin artık pek çoğunu ya hiç göremiyoruz, çünkü yok edilmişlerdir, ya da camilerin ve tekkelerin kilise, lokanta ya da müzeye çevrildiğine üzüntü ile tanık oluyoruz.

Mezarlıklarımız da nerede ise ya yok edilmiş, ya da yok olmak üzeredir. Bu hal sadece, Bulgaristan Türklerinin asırlardır yaşadıkları vatan topraklarında değil, diğer Balkan coğrafyasında da benzer üzücü görüntüler ile karşılaşmaktayız, yani Osmanlı eserleri her şekilde yok edilmekte ve biz dikkatli ve sorumlu adımlar atmaz isek, biz sahip çıkmaz isek bu üzüntü verici süreç devam edecektir.

Bunu durdurmanın tek yolu Dünyada söz sahibi olacak, Büyük ve Güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte oluşturmakla mümkün olacaktır. …

Bununla beraber, zaman içerisinde, Osmanlı Devleti, çeşitli sebepler sonucu, gerileme ve çöküş yaşamaya başlaması ile Müslüman ve Türklerin yaşadığı bu geniş coğrafyada, yaşanan savaşlar, göçler ve sürgünler ile maalesef terk etmek zorunda kalındı.

Bu süreçte, Ortadoğu’da, Kafkaslarda olduğu gibi, Osmanlının çekilmesiyle önemli bir Müslüman-Türk kitlesi de Balkanlarda Bulgaristan’da kaldı. Yıllarca çok zor şartlar altında, dinlerini, dillerini, kültürlerini, adlarını koruyabilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için amansız bir mücadele de bulundular.

Halen de çok zor şartlar altında bu mücadeleleri sürmektedir. Bazen zorunlu göç bazen baskılardan bunalarak Anavatan Türkiye’nin yolunu tutarak buralarda da göçmen daha doğrusu muhacir topluluğunu oluşturdular.

Göçmenler, Anavatan Türkiye’ye geldikten sonra, birçok sorun da ortaya çıkmaya başladı. Bu sorunların çözüme kavuşturulabilmesi için, göçmenlerin siyasette de, sosyal ve ekonomik hayatta da etkili olmaları gerekiyordu.

Ancak, Türkiye’ye göç etmiş olan hemşerilerimiz, yaşadıkları ülkede, gördükleri baskılar nedeniyle, Anavatan’da da siyasete karşı mesafeli yaklaşmaktadır. Bugün bu mesafeli yaklaşım, halen kısmen de olsa sürmektedir.

Bizler, yani Bulgaristan Türkleri olarak, ilçemizde, İstanbul’da ve Türkiye genelinde ve hatta Bulgaristan’da ve diğer ülkelerde yaşayan soydaşlar olarak, çok daha birlik ve beraberlik içersinde olmalıydık.

Biz sesimizi çok daha gür çıkarmalı ve haklarımızı hukuki zeminde kalmak şartı ile aramak ve almak için gayret etmeliydik.

İşte, bizler Türkiye’de, Bulgaristan’da ve hariçte yaşayan soydaşlarımızın da artık sesi, soluğu, nefesi BULTÜRK. Yani bizler, yani sizler, eğer sizler olmazsanız, sizler kadını ile erkeği ile genci çocuğu, dedesi, ninesi ile bir ve beraber olarak BULTÜRK’e sahip çıktığınız için, sizlere teşekkür ediyoruz. Sağolunuz varolunuz.

Genel Merkez binamızda yaptığımız konferanslar, sempozyumlar, paneller, sohbet toplantıları ve gezilerimiz ile hem tanışma hem kaynaşma, hem de tarihimiz, kültürümüz, sanatımız, müziğimiz, folklorumuz ve hem Türkiye hem de Bulgaristan’daki yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel gelişmeleri, uzmanlarımız ve hocalarımızın da katılımı ile toplumumuzu bilgilendirme ve bilinçlendirme gayretindeyiz. Yine bütün bu toplantılarımıza verdiğiniz destek, katkı ve katılımlarınız için, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Aylık olarak yayınladığımız BULTÜRK “Bulgaristan Türklerinin Sesi” Gazetemiz ile aynı şekilde hem Atayurt’ta hem Anayurtta olan gelişmeleri ile kültürel ve sosyal açıdan hemşerilerimizi bilgilendirmekle birlikte;

Göçmen hemşerilerimizin, kardeşlerimizin, siyasete olan çekimserliklerini kırabilmek için, elimizden geleni yapmaktayız.

Üyelerimizi sivil toplum hayatının her kesiminde faaliyet yürütmeleri için, teşvik ediyor ve destekliyoruz.

Ve çok şükür, şu anda yaşanılan bütün olumsuzluklara rağmen, bu salonda bulunan beyefendi ve hanımefendiler içinde, ne mutlu ki çeşitli branşlarda doktorlarımız, mühendislerimiz, işadamlarımız, yerel yöneticiler, akademisyenlerimiz var. Memur, işçi ve esnaf kardeşlerimiz de aramızdalar.

Ve artık aramızda, özellikle gençlerimiz, daha fazla okuyan, araştıran, ülke meseleleri ile ilgilenen, ev hanımlarımız, annelerimiz, gençlerimiz var. Üniversitelerde okuyan, geleceğin büyük ve müreffeh Türkiye’yi kuracak ve dolayısıyla da geldikleri ecdat topraklarını da unutmayarak, Bulgaristan Vatanımız Türkiye Anavatanımız, Vatana da Anavatana da Türk Dünyasına da hizmet edecek, kültürlü, bilgili, şahsiyetli, her biri bizim gururumuz ve geleceğimiz olan, gençlerimizin de bu salonda, bizler ile birlikte olduklarını görmek, bizleri geleceğe doğru daha ümitle bakmaya sevketmektedir.

Her birinize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. …

Ancak bizler, her çeşit meslek grubundan, her yaş grubundan oluşan ciddi bir nüfus ve ciddi bir enerji potansiyeline sahip olan Bulgaristan Göçmenleri, artık Gazi Osman Paşa İlçemizde de, diğer ilçelerimizde de ve hatta İstanbul dışındaki diğer şehirlerde de, bu ve bundan sonraki süreçte siyasi, sosyal ve kültürel sahalarda çok daha aktif çalışmalarda yer alacağız, projeler üreteceğiz ve çeşitli sahalarda varlığımızı göstereceğiz. Siyasi alanda da, bundan böyle yerel ve genel seçimlerde, çok daha aktif olacağız. ……….

Artık sesimizi çıkaracağız, bizi dikkate alan ve başkanlık yönetiminde ve meclislerinde, Bulgaristan Türklerini ve BULTÜRK Yönetim Kurulunu dikkate alan politikacıları ve başkan adaylarını biz de dikkate alacağız ve elimizden gelen bütün desteği kendilerine vereceğiz. ….

Ancak, bizi ve Bulgaristan Türklerini dikkate almayan, haklarımızı aramayacak, sözümüzü ve taleplerimize kulaklarını tıkayacak, yönetim ve meclislerinde yer vermeyen politikacı ve başkan adaylarına da gerekli cevap sandıkta verilecektir.

Bu nedenle, sandığa gitmeden önce kılı kırk yaracağız, çok düşüneceğiz ve sandıkta da ona göre oy kullanacağız.

Sayın Hasan Tahsin USTA, Gazi Osman Paşa Belediye Başkanı ile çalışacak ve beraber faaliyet gösterecek olan arkadaşımız Sn. Seyhan ÖZGÜR kardeşimizin her zaman yanında olacağız. …

Yerel siyaset ve yerel yönetim mekanizması olan belediye başkanlık seçimlerinde, Bulgaristan Türkleri ve BULTÜRK’ü temsil edecek olan Seyhan ÖZGÜR’e gösterilecek değer ve yerin, camiamıza gösterilmiş olduğunun bilinciyle bizler de elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz, Biz’e ve bizim insanlarımıza değer veren ve haklarını arayan yerel yönetime talip olanlarla birlikte olacağız. …

Bizim maksadımız gelecek kuşaklara müreffeh özgürlüklerden tam olarak yararlanabilen, özgüveni yüksek insanlar ile demokrasinin kalesi olmuş bir ülke bırakmak.

Muhterem arkadaşlar,

Sayın Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sn. Hasan Tahsin USTA, sizlere Bulgaristan göçmenlerinin kurduğu GOPaşa ilçesinin yarınları için düşüncelerini, hayallerini ve hedeflerini anlatacaklar. Sizler de doğru bulduğunuz projeleri takdir edeceksiniz.

Değerli üyelerimizin tercihi bizim de, tercihimiz olacak. Bu seçimler son derece kritik seçimler olacak. Bu nedenle her birimiz çok iyi düşünerek oylarımızı kullanmalıyız.

Sayın Hasan Tahsin USTA’dan ricamız da bizim üyelerimizden meclis üyeliğine aday olan Sn. Seyhan ÖZGÜR kardeşimize destek olmasıdır. Bulgaristan Türklerinin, artık GOP belediyemizin yönetimlerinde olmaları şarttır. …

Belediye Başkanlığı Yönetimi ve Belediye Meclisinde BULTÜRK üyesi arkadaşlarımız tercih edilmeli ki, Bulgaristan Türklerinin sosyal haklarının korunması, vatandaşlık problemleri, Bulgaristan ile kardeş ilçe konuları gibi ve daha pek çok problemlerin nedenleri ve çözüm yoları noktasında bilgi ve iletişim sağlanabilinsin.

Aksi takdirde, Gazi Osman Paşa ilçesinde ikamet eden soydaş kardeşlerimizin çözüm bekleyen problemleri, Belediye yönetimi ve Meclisinde temsilci ve muhatap kimse olmadığı için, atıl kalacak ve problemlerimiz de sürecektir.

Hepimizin malumu olduğu üzere; İstanbul’da büyük bir göçmen kitlesi yaşamaktadır. Sadece GaziosmanPaşa’da değil, Bayrampaşa, Sultangazi, Başakşehir, Kâğıthane, Esenyurt, Avcılar vsy.

Sizler, bu salonu şereflendiren aziz ve sevgili kardeşlerimiz,

Bizler her zaman olduğu gibi, elbette bu gün de Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde ve İstanbul’umuzda da, hayatımızı sürdürdüğümüz, Gaziosmanpaşa ilçesinde de varız, var olacağız ve ülkemiz, milletimiz, devletimiz için çalışacağız.

Ancak, doğduğumuz, büyüdüğümüz yerlere, ata topraklarımızda yaşayan hem vatandaşlarımıza da, kültürümüze de, toprağın üstündeki değerlerimize de, şehirlerimize de, mezarlarımıza da, geçmişimize de tarihimize de sahip çıkacağız.

Ki biz var olalım, geçmişini bilmeyen ve bugününe de sahip çıkamazsanız, var olamazsınız. Dilinize, Türkçenize, dininize, adınıza, kültürünüze sahip çıkamazsanız, var olamayız.

Var olmak için, hür olabilmek için, özgür olabilmek için, bütün bu milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız, sizlerle, sizlerin varlığınızla, gücünüzle, dualarınızla, katılımlarınızla ve hep birlikte sahip çıkacağız. Yaşayacağız, yaşatacağız ve geleceğe taşıyacağız. …

Değerli BULTÜRK üyeleri bizlerin hepimizin dedelerimizin mezarları o topraklarda, onlar bizim tapumuzdur. Bizim dedelerimiz Bulgaristan’ın koynunda yattıkça bizimsin ey güzel dedemin, ninemin, atalarımın kutsal ve güzel toprağı.

Pek çoğumuzun hala oralarda akrabaları var ve bizler, Bulgaristan’ı düşünüyoruz ve düşünmeye de devam edeceğiz.

Oradaki kardeşlerimizin hak ve hukuklarını, kültürlerini, dil, din ve eğitim problemlerinin de takipçisiyiz, takipçisiydik ve bundan sonra da, Bulgaristan Türkleri hiçbir zaman sahipsiz değildir.

Çünkü sizlerle varsınız, sizlerle birlikte bu mücadelemiz ebediyete kadar sürecektir.

Bizler BULTURK Derneği olarak hem buradaki soydaş vatandaşlarımızın hem de Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın, haklarının savunucusu, sesi, soluğu olmaya devam edeceğiz.

Burada da, orada da var olduğumuzun bilincindeyiz ve biz BULTÜRK olarak, Bulgaristan Türklerinin her platformda sesiyiz ve sesi olmaya da devam edeceğiz.

Bizi ve halkımızı dikkate alanları, taleplerimizi dikkate alanları, verilen vaatleri yerine getirenleri asla ve asla unutmayacağız.

Değerli arkadaşlar biz İstanbul’da, yani dünya başkentinde, dünyanın merkezinde yaşıyoruz.

Dünyanın başkentinin de ona yakışır bir hale ve seviyeye gelmesini gönülden arzu ediyoruz istiyoruz.

Aday arkadaşlarımızın da bu bilinçle çalışmalarını istiyoruz ve bu hususta onlara güvenimiz tamdır.

Değerli üyelerimiz, aziz kardeşlerimiz, tekrar toplantımıza teşrifleriniz için, tekrar teşekkür ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Sayın Hasan Tahsin USTA’ya ve arkadaşlarına başarılar diliyorum. …

Yük ağır, yol uzun. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Türkiye’mizi ve Bulgaristan’da yaşayan kardeşlerimizi ve bütün soydaşlarımızı korusun ve yüceltsin.

Beni sabırla dinlediğiniz için ve teşrifleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımızı Sunarım…

 

RAFET ULUTÜRK

BULTURK

Genel Başkanı

 

Reklamlar