Bulgaristan’ın farklı bölgelerinde görev yapan Türkçe öğretmenleri, Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile bir araya geldi.
bulgaristanli-ogretmenler-mkemalpasada
Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM), Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla BALGÖÇ organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği çalıştay için Bursa’ya gelen öğretmenler Mustafakemalpaşa’yı gezdi.

5 Temmuz tarihine kadar sürecek çalıştayda 40 saat eğitim görecek olan komşu ülke Bulgaristan’ın Türkçe öğretmenleri, gezi etkinlikleri kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve BAL-GÖÇ Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu tarafından karşılanan 35 kişilik misafir öğretmen grubu, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.
Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve okul gezilerinin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret eden öğretmen grubu, Başkan Sadi Kurtulan ile görüştü.

Türkçe bir dünya dilidir

Misafir öğretmenleri Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Kurtulan, kültür ve medeniyeti geleceğe taşıyan yegâne unsurun dil olduğunu söylerken, Balkanlar’da Türkçe’nin sesi olan öğretmenlerin büyük bir sorumluluğu özveriyle yerine getirdiklerini vurguladı.

Günümüzde sınırların kafalarda ve haritalarda kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Türkçe bir dünya dili olduğu kadar Türk coğrafyası üzerindeki kardeş ülkeler ile iletişimimizin kaynağı, kimliğimizin yapıcısı ve taşıyıcısıdır. Yüzyıllardır kültür birikimimizi kuşaktan kuşağa aktarırken dilimizin güzelliklerini de sevgiyle çoğaltarak yaşattık.

Balkanlar’dan, Orta Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanında Türkçe ile iletişim kuran bir nesil yetişiyor. Şüphesiz ki bunu başta bir kültür elçisi gibi çalışan öğretmenlerimize borçluyuz. Kutsal hazinemiz olan dilimizi ve kültürümüzün ilelebet yaşaması ve yaşatılması için çaba gösteren herkese destek vermeye hazırız. Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımıza ve çocuklarımıza, geleneklerini ve hatıralarını muhafaza ederek, geleceğe taşımada öncülük eden dilimizi, en güzel biçimde öğreten öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bulgaristanlı Türkçe öğretmenlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimcilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Reklamlar