TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’ün öncülüğünde, Birlik Vakfı tarafından düzenlenen yaz okuluna katılan 120 Bulgaristanlı öğrenci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. bursa-tic-san-odasi
BTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin ve yönetim kurulu üyesi Fahrettin Gülener’in ev sahipliği yaptığı ziyarette birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, şunları dile getirdi: “Sizin Bulgaristan’da bizim Türkiye’de yaşıyor olmamız kardeşliğimize engel değildir. Sizin bir parmağınıza iğne batsa bizim kalbimiz acır. Bursa’nın birçok ilçesinde Bulgaristan’dan göç eden kardeşlerimiz, soydaşlarımız yaşıyor. Bu göçmen kardeşlerimiz hem Bursa ekonomisine hem siyasetine hem de kültürel yapısına çok büyük katkılar sağladılar.”
ESGİN: BALKANLARDAKİ VARLIĞIMIZ, EKONOMİK MEVCUDİYETİMİZLE ANLAM KAZANACAK
BTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin ise gençlerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek; “Anadolu ve Balkanlar milli ve kültürel bağlarla etle tırnak gibi bir bütünün ayrılmaz parçaları. Özellikle son dönemde devlet politikası olarak bölgeye artan ilgi ve gerçekleştirilen yatırımlar hepimizi çok mutlu ediyor. İşadamları olarak bu hamlelere katkı koymak bizim için hem bir sorumluluk hem de bir görevdir. Avrupa’ya açılan kapı niteliği taşıyan Balkanlar’ı kucaklayan bir eylem planını ortak akılla hep birlikte oluşturmalıyız. Buradaki kültürel varlığımız, ekonomik mevcudiyetimizin güçlenmesi ile anlam kazanacaktır.”

 

Cihan Haber Ajansı

Reklamlar