Köstendil Belediye Meclisi, beş yüz yıllık Osmanlı yadigârı Çifte Hamam (Çifte Banya) adlı yapının özelleştirilmesini onayladı. Açık artırma ile satılacak hamamın 1 milyon leva (500 bin euro) üzerinde fiyat alması bekleniyor.

Özelleştirmeyle hamamın, statüsünün korunması ve sosyal yönünün de devam etmesi planlanırken, modern bir SPA merkezi yapılacak.

Belediye Başkanı Petır Paunov, bunun son 7 yılda yatırım amaçlı üçüncü teklif olduğunu ve şimdiki özelleştirme prosedürünün önceki ikisi gibi fiyaskoya uğramamasını istediğini kaydetti.

Bir grup meclis üyesi, hamamın lüks bir SPA merkezi yapılacağı ve normal insanların cebine göre olmayacağı sebebiyle satışı engellemek istese özelleştirme önerisi kabul edildi.

Çifte Hamam, kasabanın su dağıtım sistemini kuran Süleyman Paşa tarafından 1489 yılında inşa edildi. Kaplıca suyunu kullanan hamam, 1910 yılında kısmî olarak yıkıldıktan sonra yeniden inşa edildi. Şehirde bir diğer kaplıca hamamı, 1566’da yapılan Derviş Banya da restore edilerek günümüze kadar geldi.

Reklamlar