Bulgaristan’da en önemli arkeolojik bulgulara ilişkin yarışmanın ikinci turu başladı. “Bulgaristan’ın Harikaları” yarışmasında ülkede keşfedilen 20 eşsiz arkeolojik yapı internet üzerinden oylanacak. Final yarışma Dimitrovgrad kasabasında başladı. bulgaristan-harikalari-yarismasiDimitrovgard’ın Krum köyünde Kardere adlı yerde keşfedilen neolitik dönemden kalma insan iskeleti yarışmanın birinci turunu kazandı. Online yarışma ekim ayının sonuna kadar devam edecek. En önemli arkeolojik bulgu kasım ayının başında açıklanacak.

Birinci turda yarışma çok tartışmalı geçti. Neolitik döneme ait iskelet ile Omourtag Höyüğü’nde keşfedilen Getaelerin altın takılarına verilen oylar arasında sadece 100 oy farkı vardı ve bu yüzden balotaj yapıldı.

Yarışmaya katılmak isteyen herkes www.bgchudesa.com sitesinde yapılan oylamaya katılabilir.

Kırcaali bölgesinde yaşayan vatandaşlar, Trakların Antik Kenti Perperikon ve Tatul köyü yakınındaki eski Orfeyus Tapınağı’nın başa geçmeleriyle bu yarışmayı kazanmaya kararlılar.

Perperikon’un ününü arttırmak amacıyla kurulan Girişim Komitesi’nden listenin şu anda başında bulunduğu Dimitrovgrad’dan neolitik döneme ait Krumço adında bir insanın birinciliği kaybedeceğine dair uyardılar.

Kırcaali Meclis Üyesi Georgi Küçükov, “Perperikon ve Orfeyus’un Tapınağı’nın yarışmayı kazanmaları için kapsamlı organizasyon yaptık, mobil ekiplerimiz var, onlar okul ve kurumlarda kampanya başlatacak” diye bildirdi. Küçükov, Perperikon Kalesi’nde arkeolojik kazıları yöneten Prof. Nikolay Ovçarov’un öğrencisi ve bu yapının popülarize edilmesi konusunda en aktif rol oynuyor.

Sosyal paylaşım ağılarında da yerli halk, Kırcaali’nin misafirleri ve Doğu Rodopları ziyaret eden turistlerin Perperikon ve Orfeyus’un Tapınağı için oy kullanmaları çağrısı yapılmaktadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar