Avrupa Birliği (AB) Komisyonu temsilcileri ve Bulgaristan Meclisi milletvekilleri arasında yapılan toplantıda Bulgaristan’ın kesinlikle reforma ihtiyacı olduğu alanların eğitim, emeklilik sistemi ve bankacılık sektörü olduğu belirtildi.

Toplantıda ele alınan üç temel konu AB Ekonomik ve Parasal Birliğini derinleştirmek için yol haritası, avroyu para birimi olarak kabul etmeyen, fakat Avro Bölgesine dahil olmak isteyen ülkeler için mekanizma ve yakınsama araçları ve 2021 – 2027 dönemi için bir sonraki Çok Yıllık Mali Çerçeve için teklifler oldu.

Meclis Bütçe ve Finans Komisyonu Başkanı Menda Stoyanova’nın ifadesine göre Bulgaristan, AB Ekonomik ve Parasal Birliği’ni geliştirmek isteyen ülkelerden biri ve bunun nasıl olacağı konusunda net bir yol haritasına sahiptir. Menda Stoyanova, ülkemizin çeşitli Avrupa ülkelerinin yakınlaşmasını derinleştireceği için Avrupa Komisyonu tarafından önerilen yeni belgeleri memnuniyetle karşıladığını, ancak bu mekanizmaların gelecekte nasıl bir şekilde çalışacağını bilinmesinin güzel olacağını söyledi.

AB İşleri ve AB Fonları Kontrol Komisyonu Başkanı Kristiyan Vigenin, “Avrupa Komisyonu ile ulusal parlamentolar arasında aktif bir değişim olmasını ve bunun sebeplerinden birinin AB Konseyi Bulgaristan Dönem Başkanlığı olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Umarım bu politika gelecekte de sürecektir” diye konuştu. Kristiyan Vigenin, Bulgaristan, Avro Bölgesi’nde olmasa da avroya bağlı ve avroyla ilgili her ne olursa olsun, Bulgaristan’ı doğrudan etkilediğini belirtti.

Ekonomik Politika ve Turizm Komisyonu Başkanı Petır Kınev, AB Maliye Bakanı’nın rolünün ne olacağı gibi ülke için aktüel konuları gündeme getirdi. Peter Kınev’in ifadesine göre Avrupa iyi durumda değil ve milletvekili bunun nedenlerinden biri olarak Brexit’i işaret etti.

Avrupa Komisyonu ve Millet Meclisi temsilcileri, ülkenin Avrupa Döviz Kuru Mekanizması-2 (ERM2)’ye katılım şartlarını ve imkanlarını görüştüler. Avrupa Komisyonu temsilcileri, eğitim ve bankacılık sektörleri gibi hala reformların devam etmesi gereken alanlar olduğunu, ancak kurum, Bulgaristan’ın Avro Bölgesi üyeliğine verdiği desteği defalarca beyan ettiğini belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar