Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Neynsky'den Edirne Valisi Şahin'e Ziyaret

Bulgaristan‘ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin‘i makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak bir süre görüşen Vali Şahin ve Büyükelçi Neynsky görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Bulgaristan‘ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Vali Şahin’i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Edirne’yi ziyaret etmek benim için büyük bir şeref ve onurdur. Sayın Vali’nin Türkiye ve Bulgaristan arasındaki projelerdeki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle mülteci konusunda bize verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu anlaşma Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında imzalanan bir anlaşmadır. Buradaki ticari anlaşmalar konusunda da görüşmelerde bulunduk. Sayın Valimiz Trakya bölgesindeki üretimlerden bahsetti. Ben de umuyorum ki birlikte hep beraber AB projelerinden faydalanalım. Türkiye ve Bulgaristan‘daki üniversiteler arasında işbirliği yapılması gerektiğini belirttiler. Ayrıca film festivali hakkında bilgiler verdi, kendilerini ayrıca bu proje nedeniyle takdir ediyorum. Bu proje bölgeler arasında kültür köprüsü olacaktır. Misafirperverlik ve ülkeme gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Edirne Valisi Şahin ise yaptığı açıklamada, “Hanımefendinin ilimizi ziyareti bizleri son derece memnun etmiştir. Belirttiği konulara ilaveten ben de kendilerine bir hususu ifade ettim. Bulgaristan‘da sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden belediyelerle hiçbir şekilde, ülkeler arasındaki ve iller arasındaki hiçbir projeye katılmayacağımızı belirttim. Kendileri de bu konuyu üst kademelere ileteceğini ifade etti. Ayrıca Suriyeli mülteciler konusunda da görüşmeler oldu, ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Valilik makamındaki basına kapalı görüşmelerin ardından konuk Büyükelçi, Vali Şahin’le birlikte Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret etti. Neynsky, burada yetkililerden kaçak ve sığınmacıların durumuna ilişkin bilgi aldı

Reklamlar