Sofya’da Başbakan Boyko Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AB Konseyi Bulgaristan Dönem Başkanlığının mükemmel derecede hazırlıklı olduğunu öne sürdü.

Merkel, Bulgaristan’ın AB’nin dış sınırlarının ve özellikle de Bulgar-Türk sınırının korunması yönünde harcadığı çabalardan dolayı teşekkür etti. Şansölye, Başbakan Borisov’un AB Komisyonunun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmesi yönündeki inisyatifini ve Bulgar hükümetinin Varna’da gaz dağıtım merkezinin kurulması ve böylece Avrupa’ya doğalgaz tedariklerinin çeşitlendirilmesi fikrini takdir etti.

Borisov, Bulgaristan’ın büyük komşuları ile ilişkilerini normale getirmek için mümkün her şeyi yapacağına dair teminat verdi ve Avrupa Birliği’nin Balkanlar’da otobanlar, demiryolu hatları ve limanların kurulmasını finanse etme niyetlerini bağlılığa, turizmin gelişmesine ve bölgede mal ve yük taşımacılığına önemli katkı olarak değerlendirdi.

Başbakan, Bulgaristan başkanlığına verilen destekten dolayı teşekkür ederek Almanya’da bir an önce hükümetin kurulması temennisinde bulundu.

 

BNR

Reklamlar