Bulgaristan, yasa dışı geçişleri engellemek için Türkiye sınırında inşa etmeye başladığı tel örgü için 3 milyon avro ilave kaynak ayırdı.

Bulgar hükümeti, muhtemel sığınmacı akınına karşı Türkiye sınırını güçlendirme çabalarına devam ediyor. Bakanlar kurulundan yapılan açıklamaya göre, bu çerçevedeTürkiye ile olan kara sınırına inşa edilen tel örgü için 3 milyon avro ek kaynak ayrıldı. Bu para ile tel örgünün Burgaz Belediyesi tarafından inşa edilmekte olan kısmı finanse edilecek.

Açıklamada, “Önlem, son yıllarda Bulgaristan-Türkiye sınırında sürekli artan sığınmacı baskısına karşı büyük önem taşıyor. Tel örgünün amacı sığınmacı akışını kontrol altına almak ve devlet sınırını etkin bir şekilde korumak.” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova da, ilave tel örgünün haziran sonuna kadar tamamlanması gerektiğini, böylece sınır muhafazanın daha etkin bir biçimde yapılabileceğini kaydetti.

Bulgaristan, yaklaşık 270 kilometrelik Türkiye sınırında kaçak geçişlerin en fazla olduğu 30 kilometrelik kısma 15 milyon avro maliyetle tel örgü inşa etmişti. Bunun ardındanBulgaristan sınıra ilave tel örgü çekilmesi için 50 milyon avro kaynak ayırdı.Türkiye sınırında yasa dışı geçişlerin en yoğun olduğu bölgelerde inşa edilecek toplamda 132 kilometrelik tel örgünün 33,6 kilometresini Hasköy, 35 kilometresini Yambol, 64 kilometresini de Burgaz belediyeleri inşa etmekle görevlendirildi. Projenin haziran ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Reklamlar