Bulgaristan ordusu Türkiye sınırında 180 asker görevlendirecek.

 

Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, ABD’nin, Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’ne yıl sonuna dek 15 milyon dolarlık yardım sağlayacağını bildirdi.

Nençev, basına yaptığı açıklamada, yardımın NATO’nun kullandığı Novo Selov ve Bezmer poligonlarının onarımı ve ordunun altyapı ve modernizasyon projeleri için kullanılacağını belirtti.

Hava sahasını korumak için üç adet radar sistemi satın alacaklarını kaydeden Savunma Bakanı Nençev, “Ülkemizin NATO üyeliği kapsamında, NATO silahlı kuvvetleri ile Novo Selo poligonunda yoğun ortak tatbikat ve çalışmaların yapılması öngörülüyor. NATO askerlerinin Karadeniz bölgesindeki temsili daha geniş olacak” ifadesini kullandı.

Nikolay Nençev, Silahlı Kuvvetler bütçesinin yıl sonuna dek gayri sayfi milli hasılanın (GSMH) yüzde 2’sini oluşturacağını ve böylece 38,5 milyon avroya ulaşacağını duyurdu.

Bakan Nençev ayrıca yıl sonuna dek lojistik yardım amacıyla Türkiye sınırında 180 asker görevlendirileceğini belirtti.

Yıl başından sona ortaya atılan Türkiye sınırına asker gönderme fikri savunma ile içişleri bakanlıkları arasında gerginliğe neden olmuştu. İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov’un yardım talebini tepkiyle karşılayan Savunma Bakanı Nençev, tutumunda Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’den de destek almıştı. Daha sonra Başbakan Boyko Borisov, ordunun sınır muhafaza çalışmalarına lojistik destek sağlaması talimatını vermişti.

Reklamlar