Rusya ve Ukrayna arasında devam eden doğalgaz anlaşmazlığının gaz kesintisiyle sonuçlanması üzerine Bulgaristan, Rusya’dan ithal ettiği doğalgazda azalma olmadığını açıkladı.

dogalgazBulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ukrayna üzerinden tedarik edilen Rus gazının anlaşmalarda belirtildiği miktarda olduğu kaydedildi.
Ukrayna üzerinden Bulgaristan’a ve Avrupa’ya sevk edilen doğalgazla ilgili durumun sürekli değiştiğine dikkat çekilen açıklamada konunun dikkatle izlendiği ifade edildi.
Doğalgazın yüzde 90’dan fazlasını Rusya’dan ithal eden Bulgaristan’ın ekonomik kalkınmadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Daniela Bobeva ise en az 3 ay süreyle tüketicilere doğalgaz sağlayabilecek stoklarının bulunduğunu ve alternatif gaz tedariki konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Ukrayna Enerji Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda Brüksel’de düzenlenen doğalgaz görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından Rusya’nın gaz akışını kestiğini açıklamıştı.
Rusya’nın Gazprom şirketi de Ukrayna’nın 1,95 milyar dolarlık doğalgaz borcunu ödememesi durumunda gaz akışını keseceklerini duyurmuştu.

AA

Reklamlar