Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Kıpçak Köyü’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle açılacak kreşin inşaat çalışmaları tamamlandı.  

TİKA, Moldova’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Moldova’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Kıpçak Köyü’nde açılacak kreşin inşaat çalışmaları tamamlandı. TİKA desteğiyle Kıpçak’ta hizmet verecek yeni kreş 100 çocuğa kucak açacak.

Gökoğuz Yeri’nin on bin nüfuslu Kıpçak köyünde mevcut kreşlerin artan ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalması sonucu, Kıpçak Belediyesi’nin talebi doğrultusunda tadilatı ve yemekhane bloğu inşaatı TİKA desteğiyle gerçekleştirilen binada hizmete açılacak yeni kreşten 100 çocuk faydalanabilecek.

İnşaat ve tadilat çalışmaları tamamlanan kreşin donanımının da TİKA desteğiyle gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Kamu binaları ve okulların büyük bölümünün Sovyet döneminden beri kapsamlı bir tadilat görmemiş olduğu Gökoğuz Yeri’nde hizmete açılacak yeni kreş binası, aynı zamanda Sovyet döneminden sonra inşa edilmiş ilk kreş olacak.

Reklamlar