Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), BALGÖÇ’ün organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla eğitim vermeye devam ediyor.bulgaristandaki-turkce-ogretmenlerine-egitim

Kuzey Doğu Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ile Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği’nin talebi üzerine geçen yıl başlayan eğitimler, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

Bu yıl 24 Haziran-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dersliklerinde toplam 40 saat eğitim görecek komşu Türkçe öğretmenleri, derslerden kalan zamanlarda da Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

BALGÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bal-Göç Y.K. Üyesi ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, UÜ TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Asım Yediyıldız ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret ederek Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin eğitimiyle ilgili verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Kırcaali Haber

Bulgaristan’daki Türkçe Öğretmenlerine Eğitim Verilmeye Devam Ediliyor

Reklamlar