Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), BALGÖÇ’ün organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla eğitim vermeye devam ediyor.
bulgaristanli-ogretmenler-uludag-univ-egitimde
Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ile Doğu ve Kuzey Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği’nin talebi üzerine geçen yıl başlayan eğitimler, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

Bu yıl 24 Haziran – 5 Temmuz 2013 tarihleri arasında, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dersliklerinde toplam 40 saat eğitim gören Bulgaristanlı Türkçe öğretmenleri, derslerden kalan zamanlarda da Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Bulgaristanlı öğretmenler BALGÖÇ Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkanı Yüksel Özkan ile görüştüler. Daha önce BALGÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan, BALGÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, Uludağ Üniversitesi TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Asım Yediyıldız ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret ederek Bulgaristan’daki Türkçe öğretmenlerinin eğitimiyle ilgili verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar