Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin ocak ayında düzenlediği kurultayda partinin onursal lideri Ahmet Doğan’a yönelik silahlı saldırıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.oktay-enimehmedov-mahkemesi-devat-edemiyor

Sofya İl Mahkemesi’nde görülen davada sanık Oktay Enimehmedov’un avukatları, HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan ve Parti Lideri Lütvi Mestan’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Doğan, ilk ikisi gelmediği için iptal edilen duruşmaların üçüncüsüne de doktor raporu sunarak katılmadı. Mestan’ın da mahkemeye davet mektubunu almak üzere adresinde bulunamadığı kaydedildi.

Mahkeme, Doğan’ın doktor raporlarını imzalayan sağlık yetkililerinin tümünün, yaptıkları muayene ve tahlillerle ilgili ayrıntılı raporlarını getirmelerini istedi.

Savcı, bir sonraki duruşmanın 21 Ekim’de yapılacağını belirterek, Doğan’ın, doktor eşliğinde mahkemeye getirilmesini isteyeceğini söyledi ve “Gerekirse biz yanına gideriz” diye ekledi.

Doğan, parti liderliğini Mestan’a devretmek üzere istifasını sunmak için yaptığı konuşma sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. Sanık Enimehmedov silahını üç kez ateşlemeye çalışmış, tabanca tutukluluk yapmıştı. Ekspertiz raporunda, kurusıkı tabancanın kısa mesafeden öldürücü olabileceği belirtilmişti.

Ahmet Doğan olaydan sonra herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

AA

Reklamlar