Cumhuriyet Başsavcısı Tzatzarov, 6 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti.

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, çeşitli suçlar işledikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan 6 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulundu.Dokunulmazlığının kaldırılması istenen, iktidardaki Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin Parlamento Grubu Başkanı Tzvetan Tzvetanov, üç ayrı davada yargılanıyor.

Aşırı milliyetçi ve Rusya yanlısı ATAKA (Atak) partisinin lideri Volen Siderov’un ise Sofya-Varna seferini yapan uçakta bir polis görevlisini yumruklayıp yaralamak ve bir Fransız diplomata ağır hakaretlerde bulunmaktan yargılanması bekleniyor.

Tzatzarov’un talep listesinde ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi’nden (BSP) iki milletvekilinin ismi de yer alıyor. Georgi Svilenski, görevini suistimal ederek maddi zarara sebebiyet vermek, Dimitar Dimitrov da ipotekli mülke zarar vermekten soruşturuluyor.

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) İliya İliev, gelir gizlemek ve vergi kaçakçılığından suçlanıyor.

BSP’nin eski lideri Sergey Stanişev’in dokunulmazlığının ise Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından kaldırılması talep ediliyor. AP’de grubu olan Avrupa Sosyalistler Partisi’nin (PES) lideri Stanişev, 2009 yılına dek iktidarda olan 86. hükümetinin başbakanı olarak “çok gizli” mühürlü, devlet sırları içeren 9 dosyayı kaybetmekten yargılanıyor.

Reklamlar