cumhurbsk

Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sona erdi. Sosyolojik ajansların sandık çıkış anketlerine göre adaylığı girişim komitesi tarafından ve BSP tarafından desteklenen Rumen Radev en yüksek destek aldı.

Kendisi oyların yüzde 58’inin üzerinde toplamaktadır. Adaylığı iktidardaki GERB partisi tarafından koyulan Tsetska Tsaçeva ise, seçmenlerin yüzde 35’inin biraz üzerinde desteğiyle ikincidir.

“Hiç kimseyi desteklemiyorum” seçeneğini seçen kişilerin sayısı yaklaşık yüzde 6. Merkez Seçim Komisyonu’nun değerlendirmelerine göre seçim günü ciddi ihlaller olmadan normal bir şekilde geçmiştir.

Seçime katılım oranı yaklaşık yüzde 50 idi. Bugünün daha erken saatlerinde Başbakan Boyko Borisov, kendisinin yönettiği GERB partisinin, adayı Tsetska Tsaçeva’nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kaybetmesi durumunda “iktidara hiçbir şekilde katılmayacağını” bir daha temin etmişti.

Sosyolojik ajansların eş zamanlı oy sayılmasından sonuçların ve Merkez Seçim Komisyonu’nun nihai sonuçlarının ilan edilmesi beklenmektedir.

Reklamlar