Bulgaristan kimlik belgeleri için yeni kurallar gelecek yıl Ocak ayında yürürlüğe girecek. Yeni kurallar, kimlik kartlarının ve pasaportların üretimi ve korunması için yeni malzemeler getiriyorlar.

Son nesil Bulgaristan kimlik kartları biyometrik verileri ve isteğe bağlı olarak bir elektronik tanımlayıcı içerecek. Hükümet, belgelerin, dokümanın sahibinin biyometrik ve kişisel verilerinin kaydı için ICAO Doc 9303 standardının gereksinimlerini karşılayan temassız bir çip ve bir anten içereceğini açıkladı.

Pasaportların 5 ve 10 yıl geçerli olması bekleniyor. İkinci seçenek, yıllardır yurt dışında yaşayan vatandaşlar içindir.

Pliska Rozeti, Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAN) binası ve İvan Vazov Halk Tiyatrosu ile birlikte Şipka Tepesi Anıtı yeni belgelerin resimlerinin bir parçası olacak. Onlar, yalnızca özel bir ışıkla görünür olacaklar.

Projeler, uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu tarafından onaylandı ve yenilikler, Avrupa Birliği genelinde belge güvenliği konusunda ülkemizi en üst 5’e taşıyacak.

Projede ayrıca Bulgaristan pasaportunun sayfalarına Vladimir Dimitrov’un ünlü “Elma ile Kız” resmine ve Bulgar nakışına da yer verilmesi seçeneği üzerinde çalışılıyor.

Yeni kimlik belgelerinin hazırlanmasını üstlenecek yüklenici şirketler seçimine ilişkin kamu ihaleleri ay sonuna kadar açıklanacak. Bu yılın sonuna kadar farklı pozisyonlar için artırmayı kazanan teklif sahipleri de belli olacak.

Kişisel belgeler çıkarılması için yeni bir merkezin kurulması da yenilik olacaktır. Başvurular ülkenin her yerinden yapılabilecek ve hazır pasaport ve kimlik kartları alınacaktır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar