İşverenler, yolsuzlukla mücadeleye yönelik Ceza Kanunu’nda değişiklikler yapılmasına dair kanun tasarısına karşı çıktılar.

Önerilen değişiklikler, Savcılığın özel sektörde yolsuzlukla mücadelede yer almasını öngörüyor. Meclis Hukuk Komisyonunun oturumunun ardından komisyon Başkanı Danail Kirilov, teklif edilen 7 değişikliğin Genel Kurul oturumunda ilk okumada tartışılacağını ve sonra tam olarak desteklenip desteklenmeyeceğinin anlaşılacağını açıkladı.

Yaklaşık 3 saat süren tartışmada işverenler değerlendirmelerinde Ceza Kanunu’nda önerilen değişikliklerin özel sektördeki yolsuzluğu sınırlayamayacağı konusunda hemfikirdiler.

Bulgaristan Sanayi Sermayesi Derneği Başkanı Vasil Velev’in ifadelerine göre, kamu ve özel sektör arasında hiçbir benzerlik aranamaz ve yolsuzlukla ilgili suçlar özel sektöre aktarılamaz.

Velev, “Eğer bir yatırımcıysam ve yatırımlarımı yönetmek için bir müdür atarsam, o rüşvet alır ve benim paramı çalarsa, bu benim sorunumdur. O benim paramı çaldı. Savcının bu olayla ne alakası var, o kamu kaynağını yönetmiyor” diye yorumda bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası, tasarının tamamen reddedilmesini önerirken İktisat Odası ise Meclisin kanun tasarısını kabul etmekte acele etmemesi çağrısında bulundu.

Yüksek Temyiz Mahkemesi, bazı tekliflerin iyi olmasına rağmen, genel olarak değişikliklere karşı olduğunu açıkladı. Başsavcı Yardımcısı Penka Bogdanova, özel sektöre yönelik düzenleme konusunda daha dikkatli adımlar atılması ve daha çok uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğine dair uyardı.

Hukuk Komisyonu, yasa tasarısının ilk tur görüşmelerinin yapılacağını açıkladı.

Hukuk Komisyonu Başkanı Danail Kirilov, öngörülen değişiklikler hakkında akademik camianın görüşünü de alacağını söyledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar