Bulgaristan‘ın Filibe kentinin merkezindeki Cuma Camisi olarak bilinen Hüdavendigar Camisi’ni, 5 Ocak’ta yakmaya çalışan 31 yaşındaki Viktor Aleksandrov isimli şahıs, mahkemeye çıkarıldı.

Filibe İl Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada camiyi neden yaktığını anlatan Aleksandrov “Arkadaşlarla içiyorduk ve beni kişkırtarak camiyi yakamayacağımı söylediler” dedi.

Arkadaşlarının kışkırtmasıyla camiyi yakıp yakamayacağı konusunda iddiaya girdiklerini belirten Aleksandrov, daha sonra Hüdavendigar Camisi’ne giderek, girişteki ahşap kısımlara yanıcı madde döküp ateşe verdiğini söyledi.

Alevlerin büyümemesi üzerine olay yerinden ayrılarak en yakın benzinciye gittiğini anlatan Aleksandrov, ateşe verdiği camideki alevleri buradan çaldığı benzinle büyütmek istediğini ancak benzincide yakalandığını ve camiyi yakmak için geri dönemediğini kaydetti.

Filibe İl Mahkemesi, daha önce hırsızlık ve tecavüz olaylarından sabıkası bulunan Aleksandrov’un bir sonraki duruşmaya kadar tutukluluk süresinin uzatılmasına karar verdi.

31 yaşındaki Viktor Aleksandrov, 5 Ocak günü Hüdavendigar Camisi’ni ateşe vermiş ancak caminin karşısındaki özel bir şirketin korumaları, alevler büyümeden yangını söndürmeyi başarmıştı.

Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü, saldırının ardından cami yakma girişimini kınayarak, Hüdavendigar Camisi’nin yakılmak istenmesinin ve Müslümanlar’ın ibadet yerlerine yapılan sistematik saldırıların kendilerini endişelendirdiği belirtmişti. –Bulgaristan

 

Reklamlar