2018 yılında üstün başarı elde eden yaklaşık 1 200 çocuğa bir kereye mahsus olmak üzere destek veya burs ödenecek.

Hükümet, bugünkü oturumunda 2018 yılında devlet ve belediye okullarında okuyan üstün yetenekli çocukların korunmasına ilişkin önlemler programı kabul etti.

Programa göre uluslararası ve ulusal düzeydeki bilim, sanat ve spor alanındaki müsabaka, olimpiyat veya yarışmalarda derece elde eden devlet ve belediye okullarında okuyan yaklaşık 1 200 çocuğa bir kereye mahsus olmak üzere destek veya burs ödenecek.

Bu amaç için devlet bütçesinden 1,8 milyon leva fon ayrıldı.

Bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek destek 195 leva miktarında olacak. Bu para, sanat, bilim, sporla ilgili kurslara, sanat atölyelerine, antrenman ve bilim kamplarına, ulusal ve uluslararası düzeydeki müsabaka, olimpiyat veya spor yarışmalarına katılan yetenekli çocukların desteklenmesi için veriliyor.

Ayrıca bu tür çocuklara aylık 135 leva olmak üzere bir yıllık burs ödenecek.

Programla sanat, bilim ve spor alanında üstün başarılar elde eden çocukların yaratıcı, bilimsel ve sportif yeteneklerinin geliştirilmesinin maddi desteklerle teşvik edilmesi amaçlanıyor. Böylece ulusal ve uluslararası düzeydeki müsabaka, olimpiyat veya yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden çocuklar ödüllendiriliyor.

Bununla birlikte olimpiyat oyunları, dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden veya Bulgaristan ferdi şampiyonaları finallerinde birincilik elde eden spor alanında yetenekli çocuklar, bir kereye mahsus olmak üzere destek veya burs verilerek, teşvik edilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar