Tarım, Gıda ve Orman Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada Bakan Rumen Porojanov’un ödeme emri belgesini imzalaması neticesinde tütün üretimine yönelik aşamalı ulusal mali destek programı kapsamında 41 bin’den fazla tütün üreticisinin 85 milyon levaya yakın destek alacağı bildirildi.

Yılda ortalama 1 ton altında Basma cins grubu tütün üretenlere kilo başına 2,41 leva, yılda ortalama 1-2 ton arasında tütün üretenlere kilo başına 2,35 leva, yılda ortalama 2 tonun üzerinde tütün üretenlere ise kilo başına 1,56 leva destek ödenecek.

Kabakulak cinsi tütün için kilo başına 1,23 leva, geniş yapraklı Bırley ve Virginia cinsi tütünler için ise kilo başına sırasıyla 0,90 ve 0,71 leva destek ödenecek.

Paraların, 24 Nisan 2018 Salı günü üreticilerin banka hesaplarında olması bekleniyor.

Ulusal Tütün Üreticileri Birliği NAT 2010 Başkanı Tsvetan Filev ve Oryantal Tütün Üreticileri Derneği Başkanı Arben Mimenov, Başbakan Boyko Borisov’a ve hükümete sübvansiyonun zamanında verilmesi için teşekkür ettiler. Bakanlar Kurulu’nun olağan toplantısı sırasında onlar, örneğin 2016’ya kıyasla bu yıl 2 ay öncesinden destek aldıklarını belirttiler. Dernek başkanları, 2020’den sonraki programlama döneminde de tütün üreticilerine yönelik desteklerin devam etmesi konusunda ısrarcı oldular.

Tütün üreticilerinin temsilcileri, Başbakan’a teşekkür ederek, Dimitır Dimov’un yazdığı popüler “Tütün” romanını hediye ettiler. Başbakan, romanın iki cildinden birisini Bakan Porojanov’a verdi, diğerini ise kendisi aldı.

Tarım, Gıda ve Orman Bakanlığı Basın Merkezi, görüşmenin görüntülerini yayımladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar