1 milyon 400 bin Türk ve Müslümanın yaşadığı ülkede anadilde eğitimne karşı ilginin her yıl hızla azalııyor Türkçe okuyan öğrenci sayısı 20 yıl önce 114 binken, günümüzde 7 binin altına düştü. Bu yıl kaç öğrenci Türkçe dersi alıyor bilinmiyor.ogrenciler-mezuniyet
Nüfusu 7,34 milyon olan Bulgaristan’da “mecburi seçmeli ders” olarak verilen anadil eğitimine karşı ilgi hızla azalıyor. Eğitim Bakanı Prof. Dr. Aneliya Klisarova’nın yardımcılarından Atanaska Teneva, AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, 1 milyon 400 bin Türk ve Müslümanın yaşadığı ülkede anadil eğtiminin geri planda olduğu söyledi.

Öğretim süreci ve müfredatın denetiminden sorumlu Teneva, aralarında Türkçe dersinin de yer aldığı anadilde eğitim programlarına katılan öğrenci sayısı konusunda bilgi vermezken “Bu tür derslere karşı ilginin her yıl gittikçe azaldığını tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.
Bazı uygulama materiyellerinde yeni kitaplar hazırlanmasına rağmen devlet okullarında Türkçe derslerinde 1994 yılında basılmış kitaplar kullanılıyor.

Anadolu Ajansı
Reklamlar