Engelli ve yaşlılara yönelik sosyal altyapının oluşturulmasına yaklaşık 41,4 milyon leva yatırım yapılacak. Kaynakların, 2014-2020 Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında “Yetişkinler ve Özürlülere Yönelik Sosyal Hizmetlerin Kurumsallaşmasının Kaldırılmasına Destek “adlı prosedür doğrultusunda sağlanması öngörülmektedir. Tartışma amacıyla başvuru kılavuzu taslağı yayınlandı.

Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından idare edilen program kapsamında doğrudan hibe tahsisi prosedürünün Mart 2018’de başvuruya açılması öngörülmektedir.

Belirlenmiş kaynaklarla 29 belediyede (Varna, Veliki Preslav, Veliko Tarnovo, Vratsa, Gabrovo, Gorna Oryahovitsa, Dimitrovgrad (Kayacık), Dryanovo, Kazanlık, Kırcaali, Köstendil, Loveç (Lofça), Malko Tarnovo, Novi Pazar, Silistre, Sliven (İslimye), Smolyan (Paşmaklı), Sofya, Strumyani, Topolovgrad, Tırgovişte (Eski Cuma), Haskovo (Hasköy), Şumnu ve Yambol) çeşitli demans hastalıkları olan kişiler ve ailelerine destek vermek için 6 günlük bakım merkezi kurmak veya onarmak, döşemek ve donatmak planlanmaktadır. Engelli ve yaşlı insanlara yönelik bakım merkezleri, zihinsel bozuklukları olan kişilerin, zihinsel özürlü kişilerin, bunama hastalarının ve kendi kendine hizmet edemeyen yaşlıların yararına 68 merkez inşa edilecek veya onarılacaktır.

Sosyal hizmetlerin kurumsallaşmasının kaldırılması süreci, tedbirlerin tamamlayıcılığını ve tutarlılığını sağlamak için 2014-2020 İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ile 2014-2020 Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı arasında entegre ve koordineli bir şekilde uygulanacaktır. Yeni yapılan sosyal altyapıdaki yeni hizmetler ile ilgili yumuşak önlemler, 2014-2020 İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında finanse edilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar