Ülke sınırlarını koruyan polisler için alınan 138 yeni aracın tanıtımında konuşan Dışişleri Bakanı Valentin Radev, “Bugün Sınır Polisi için güzel bir gün” diye ifade etti.

En kritik Avrupa Birliği (AB) sınırlarından biri olmasına rağmen, en iyi şekilde korunduğu için görevlilere teşekkür eden Bakan, bunun tam olarak onların sayesinde olduğunu kaydetti. Şu anda sınırda göçmen baskısı olmadığını belirten Radev, yeni teknik ekipmanlar sayesinde Bulgaristan’ın sadece sınır koruma konusunda polis işlevlerini yerine getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda otobüs ve minibüslerle ihtiyaç duyan mültecilere, annelere ve çocuklara yardım edilebileceğini söyledi.

Bakan Radev, hala göçmenlerin potansiyel tehlike olmaya devam ettiğini unutmamız gerektiğini belirtti. “Bulgaristan, AB’nin bir dış sınırıdır. Onu iyi koruyalım” diyen Bakan, AB Konseyi Dönem Başkanlığımızın ana önceliklerinden birinin AB vatandaşlarının güvenliği olduğunu hatırlattı.

Bugün Sınır Polisi tarafından “Normal ve Yüksek Hareket Kabiliyetli Yeni Devriye ve Özel Araçların Temini” projesi kapsamında sağlanan yeni 138 araç gösterildi. Araçların toplam değeri katma değer vergisi (KDV) ile 11 050 270 levadır. Proje finansmanı, AB’nin İç Güvenlik Fonu tarafından sağlandı.

Hibe Sözleşmesi kapsamında, şunlar teslim edildi: Yüksek hareket kabiliyetli 100 devriye arabası, 17 koltuklu 15 otobüs, 50 koltuklu 2 otobüs, polis köpekleri için yüksek hızlı 16 özel araba ve polis köpekleri için 5 özel araba.

Çekya ile imzalanan anlaşma memorandumu kapsamında Sınır Polisine daha 11 tane devriye arabası sağlandı.

Teslim edilen araçlar sayesinde sınırda nöbet tutan polislerin hareketliliğinin artması, onların tek kullanımı ve ihtiyaç halinde polislerin hızlı tepki verebilecekleri şartların oluşması bekleniyor.

Sınır polisleri, artan hareketlilikle MVR’nin yanı sıra Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı da dahil olmak üzere uluslararası düzeyde de diğer yapılarla ortak faaliyetlerde bulunacaklarını umuyor.

Polis köpekleri taşımak için alınan yüksek hızlı arabalar, sınır gözetimi görevlerinin yerine getirilmesi için kullanılacaktır. Arabalar, sürücüler ve polis köpeklerinin kullanılacağı yerlere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan ek ekipman ve köpekler için gerekli tüm aksesuarlara sahiptir.

Polis köpekleri için özel arabalar, köpekleri taşımak için gerekli kafeslerle donatılmıştır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar