ROMAN ASILLI VATANDAŞLARIN KURDUĞU ‘BİRLİK, GELİŞİM VE ADALET’ PARTİSİYLE BİRLİKTE BULGARİSTAN’DAKİ RESMİ KAYITLI SİYASİ PARTİ SAYISI 182 OLDU

romanlar-siyasi-partiFilibe – Bulgaristan’daki Romanlar ‘Birlik, Gelişim ve Adalet’ adında yeni bir siyasi parti kurdu. Parti Başkanı İlia İvanov, Filibe şehrindeki kuruluş toplantısının ardından yaptığı açıklamada, amaçlarının Roman asıllı vatandaşların sağlık, sosyal ve konut problemlerini çözmek olduğunu belirterek, ancak bunu yapabilmeleri için ilk once meclise girmeleri gerektiğini kaydetti.

İlia İvanov ‘Bizim insanlarımız ülkedeki idarenin tüm katmanlarında temsil edilmelerini bekliyor. Her seçim öncesi bu insanları kullanıp sonra da unutamazsınız’ dedi. ‘Birlik, Gelişim ve Adalet’ partisinin kurucuları, kendilerine el uzatmaya hazır tüm siyasi oluşumlarla çalışacaklarını ve çizgilerinin de merkez sol olacağını vurguladı. Roman asıllı vatandaşların kurduğu ‘Birlik, Gelişim ve Adalet’ partisiyle birlikte Bulgaristan’da kayıtlı siyasi partı sayısı 182’e çıktı. 2011 genel nüfus sayımına göre Bulgaristan’da toplam 7 milyon 364 bin 570 kişi yaşıyor ve bunların 370 bin 908’ini (%4,7) Romanlar oluşturuyor.

Nahit DOĞU / АА

Reklamlar