Okul saatlerinin bir kısmı farklı müzelerde düzenlenecek, öğrencilerin video dersleri ve sanal turları olacak. Bu faaliyet için Eğitim ve Bilim Bakanlığı (MON) tarafından yürütülen Modern Bir Eğitim Ortamı Sağlamak Ulusal Programı kapsamında bu yıla ilişkin 100 000 leva sağlandı.

Müze dersleri, yedinci sınıfa kadar olan çocukların genel eğitim dersleri kapsamında zorunlu, seçmeli ve isteğe bağlı dersler olarak gerçekleştirilebilecek.

Bakanlık, öğrenciler ve öğretmenleri için giriş biletlerini, görüşmeler, sanal turlar ve video dersleri için ücretleri, müzeler tarafından dersler sırasında aktiviteler için önerilen materyalleri ve öğrencilere ve okuldan müzeye eşlik eden öğretmenlere tren veya otobüsle seyahat masraflarını karşılayacak.

Bir okul projesi için öngörülen azami destek miktarı 2 500 levadır.

10 Mayıs’a kadar, okullar MON web sitesinde veya ilgili müzelerde yayınlanan önerilen konular ve müze faaliyetleri arasından seçim yaparak projeler geliştirmelidir. Her okul, ilkokul veya ortaöğretim modülü başına tek bir proje başvurusunda bulunabilir.

Projeler ilgili Bölge Eğitim Müdürlüğüne sunulacak, müdürün emriyle belirlenen bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve sıralanacaktır. 1 Haziran itibariyle Bölge Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanan projeler MON’a gönderilmelidir. 30 Haziran’a kadar son liste onaylanacak ve daha sonra finansman sağlanacak.

Okullar arasında müzede yapılan en iyi ders için bir yarışma olacak.

Bir okulun bu girişime katılıp katılmaması Okul Öğretmen Kurulu tarafından kararlaştırılacaktır.

MON’un amacı, 2018/2019 eğitim ve öğretim yılında müze derslerinin 8 000 öğrenciyi kapsaması ve girişime katılan okulların 300’ün altında olmamasıdır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar