Bulgaristan’da 12 Mayıs’taki genel seçinden birinci çıkan Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin lideri ve eski Başbakan Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’den alacağı hükümet kurma görevini zaman geçirmeden iade edeceğini söyledi.

boyko-borisov-rosen-plevneliev240 sandalyeli parlamentoda 97 milletvekili bulunan GERB’in lideri Borisov, Plevneliev ile yapacağı görüşmede kendi kabinesine ilişkin bir liste sunacağını fakat alacağı hükümet kurma görevi aynı buluşmada iade edeceğini kaydetti.

87 milletvekiline sahip ikinci büyük grup olan Bulgaristan Sosyalist Partisi’ne (BSP) hükümet kurma fırsatı vereceğini belirten Borisov, ülkeyi BSP, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve aşırı sağcı ATAKA partisinin kuracağı üçlü koalisyonun yöneteceğini öne sürdü.

Borisov’un Cumhurbaşkanı ile yarın görüşmesi beklenirken, BSP’nin başbakan adayı olarak eski maliye bakanı Plamen Ogeşarski’yi aday göstermesi ve HÖH ile ATAKA’dan hükümete dışarıdan destek vermesini istemesi bekleniyor.

Reklamlar