Bulgaristan’nın başkenti Sofya’da devam eden hükümete karşı gösteriler meclis önüne taşındı. “Sabah kahvesini parlamento önünde içelim” sloganı adı altında düzenlenen eylemde parlamentonun girişleri protestocular tarafından bloke edildi.

Meclis oturumu, yeterli sayıda vekilin Genel Kurul’a gelememesinden dolayı iptal edildi.

Kalabalık grup ‘Mafya’, ‘İstifa’, ‘Yeni seçim kanunu’ gibi sloganlar atarken, bazıları da parlamento binasına domates fırlattı. Göstercilerin yanına çıkan Bulgar Sosyalist Partisi Milletvekili Maya Manolova, kalabalık tarafından yuhalandı.

Aşırı milliyetçi Ataka partisi Başkanı Volen Siderov’un Etik Komisyon’un başına geçmesiyle dalga geçen göstericiler, meclis önünde bir masa kurarak asıl etik komisyonun burada olduğunu ima etti. Göstericiler, Siderov için akıl hastalarının kullandığı ilaçlardan da getirdi.

Baskı altındaki Başbakan Plamen Oreşarski ise Seçim Kanunu değişmeden istifasını vermeyeceğini belirtti.

Bu arada Tarım ve Gıda Bakanlığı önünde bugün çiftçilerin traktörlerle gösteri yapması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise ilk kez hükümeti destekleyen eylemler düzenlenecek. Olaylarla ilgili Bulgar makamları geniş güvenlik önlemleri aldı ve asayişin temin edilmesi adına göstericilerden anlayış beklediklerini aktardı.

Reklamlar