Milli Gelir Ajansı (NAP) Kırcaali Ofisinden yapılan açıklamada 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren sağlık sigorta primlerini (işsizlik ödeneği almayan ve devlet tarafından sigortası ödenmeyen uzun süreli işsiz olanlar) kendileri ödeyen ve Sosyal Sigorta Kodeksi uyarınca primlerini kendi ödeyenler olarak kaydını yaptırmamış kişilerin aylık 20, 40 leva ödemesi gerektiği bildirildi.

Asgari sigorta gelirinin 510 levaya yükseltilmesinden dolayı işsizlerin ödediği sağlık sigorta priminin tutarı da yükseltiliyor. Bu primlerin ödenmesi için son tarih, pirimin ait olduğu ayı takip eden ayın 25’inci günüdür. Örneğin, 2018 Yılı Ocak ayına ait sağlık sigorta primini ödemek için son tarih 25 Şubat 2018 tarihidir.

Bu yıl sigorta primlerini kendi ödeyen kişilerin asgari aylık sigorta geliri 510 leva olarak belirlendi. Kaydını yaptıran çiftçiler ve tütün üreticilerinin 2018 yılı için asgari aylık sigorta geliri 350 leva, azami aylık sigorta gelirinin 2600 levalık tutarı ise değişmiyor.

NAP, zamanında sağlık sigorta primlerini ödemeyen vatandaşların, sağlık sigortasından yararlanma haklarının sona ereceği ve bu hakların iade edilmesi için geriye dönük olarak beş yıllık primlerini ödemek zorunda kalacakları anımsatıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar